TechTalk Värmland – Hållbar digital utveckling

  • 22 september
  • 12:15
  • Online
Anmäl dig senast den 22/9

VÄLKOMMEN TILL EN NY SÄSONG AV SPÄNNANDE DIGITALA ÄMNEN!

Vi blickar framåt och ser fram emot en höst fylld av inspiration inom det digitala. Våren har kastat oss framåt i den digitala utvecklingen, vilket gör höstens första ämne viktigare än någonsin; hållbarhet i det digitala samhället.

Hållbar digital utveckling

Digitaliseringen är en kraft vi inte kan stoppa, hur ser vi till att främja en hållbar digital utveckling? 

”Molnet” kan lätt ses som något abstrakt och osynligt, bakom finns stora lokaler som förvarar vår data. Innehållet i lokalerna använder el och alstrar värme, något som växt till en av våra största utsläppskällor.

Möt Lars Schedin, VD på EcoDataCenter, och diskutera hållbar digital utveckling.

På höstens första TechTalk möter du Lars Schedin, VD på EcoDataCenter – världens första klimatpositiva datacenter. Med innovation som dragkraft har de vänt dataförvaring till något positivt, bland annat genom att dra nytta av den värme som alstras.

Välkommen att lyssna och diskutera hållbarhet i det digitala samhället den 22 september kl. 12.15 via Zoom!

NÄR: Tisdag 22 september kl. 12.15-13.00
VAR: Online i TechTalk Värmland på Facebook eller här
FÖR VEM: För alla som är intresserade av nätverkande & digitaliseringens möjligheter.
ANMÄLAN: Ingen anmälan krävs.

VÄLKOMMEN PÅ HÖSTENS TECHTALK-TRÄFFAR

DATUM     
          
TEMA
22 september          
Hållbar digital utveckling
29 september          
TBA
6 oktober 
TBA
13 oktober 
Att jobba tillsammans – fast isär
20 oktober 
Beteenden i pandemins spår
3 november 
TBA
10 november 
TBA
17 november 
TBA
24 november 
TBA
1 december 
TBA

 

TECH TALK VÄRMLAND – VAD & HUR?

TechTalk Värmland fokuserar på hur vi som människor, företag och organisationer påverkas av den pågående digitaliseringen. Syftet med träffarna är att lära från varandra, inspireras och utvecklas.

Om du vill tar du med dig din egen matlåda och värmer i Coffice eller hämtar mat från restaurangen Nova i bottenplan. Vi bjuder på kaffe på plats. Platsen är i DigitalWell Innovation Hub på Karlstad Innovation Park om inget annat anges. Självklart kan du också delta digitalt, läs mer om det nedan.

Gå gärna med i Facebook-gruppen TechTalk Värmland så får du löpande information om vad som händer och möjlighet att diskutera före och efter träffarna. Annars är det bara att dyka upp, ingen anmälan krävs.

DIGITALA TECHTALKS

Alla våra TechTalks streamas, och under rådande pandemi sker de endast digitalt. Genom att gå med i Facebook-gruppen TechTalk Värmland får du inför varje veckas TechTalk en länk att delta via. Ha gärna mikrofon och kamera redo, så kan du ställa frågor live och delta i diskussionsdelen. Du kan även se alla TechTalks i efterhand från samma grupp.

Varmt välkommen!

eu_fond_logo

EUROPEISKA UNIONEN – EUROPEISKA REGIONALA UTVECKLINGSFONDEN

Det regionala projektet DigitalWell finansieras av Europeiska Unionen – Europiska regionala utvecklingsfonden. Syftet med DigitalWell är att vi tillsammans ska utveckla digitala lösningar för behov inom välfärden med användarens egenförmåga i fokus.