SEARCH
    Stäng den här sökrutan.

    TechTalk: Ethical Design

    Hur kan digital och teknologisk design ta hänsyn till individen och utgå från ett feministiskt perspektiv? I veckans TechTalk lyfter Tara Mehrabi och Sebastian Mohr från Centrum för genusvetenskap vid Karlstads universitet de etiska frågorna bakom systemen.

    Digitaliseringen kan skapa möjligheter för ett mer inkluderande och jämlikt samhälle. Samtidigt visar flera studier att digitalisering också kan öka ojämlikheter om inte hänsyn tas till sociala kategorier som genus, etnicitet och klass i innovationsprocesser.

    Tara Mehrabi och Sebastian Mohr berättar om några av de fallgropar vi kan landa i när vi försöker skapa lösningar som ska passa alla.

    – Det finns en risk att människor reduceras till siffror om vi lägger stor vikt vid teknologiska och digitala system, men inte lika mycket på sociokulturell kontext, personliga erfarenheter och behov, säger Tara Mehrabi.

    Dessutom får du veta mer om Centrum för genusforsknings pilotstudie inom ramen för DigitalWell Research, som fokuserar på utmaningar tre ofta förbisedda användargrupper kan möta i digitaliseringen av hälso- och sjukvården.

    NÄR: Tisdag 13 april kl. 12.15-13.00
    VAR: Online via Zoom – du kopplar upp här
    FÖR VEM: För alla som är intresserade av nätverkande & digitaliseringens möjligheter.
    ANMÄLAN: Ingen anmälan behövs.

    Varmt välkomna!

    VÄLKOMMEN PÅ VÅRENS TECHTALKS

    Boka in vårens träffar i kalendern!

    DATUM
     
    TEMA
    9 mars
     
    Emerging tech 2021 – IoT
    16 mars
     
    Mixed reality
    23 mars
     
    FinTech
    30 mars
     
    CheapTech
    6 april
     
    PÅSKLOV
    13 april
     
    Ethical design
    20 april
     
    Den digitala skattkistan
    27 april
     
    Cybersoldater
    4 maj
     
    HealthTech
    11 maj
     
    Prova på 5G
    18 maj
     
    DigitalWell Arena TechTalk@Vitalis: Säkerhet
    25 maj
     
    Techinvesteringar i Norden

    DIGITALA TECHTALKS

    Alla våra TechTalks streamas, och under rådande pandemi sker de endast digitalt. Genom att gå med i Facebook-gruppen TechTalk Värmland har du hela tiden koll på veckans ämne. Ha gärna mikrofon och kamera redo, så kan du ställa frågor live och delta i diskussionsdelen. Det går givetvis bra att interagera även via chatten. Du kan se alla TechTalks i efterhand från samma grupp.

    Vi se fram emot en inspirerande vår & hoppas att du vill hänga med!

    eu_fond_logo

    EUROPEISKA UNIONEN – EUROPEISKA REGIONALA UTVECKLINGSFONDEN

    Det regionala projektet DigitalWell finansieras av Europeiska Unionen – Europiska regionala utvecklingsfonden. Syftet med DigitalWell är att vi tillsammans ska utveckla digitala lösningar för behov inom välfärden med användarens egenförmåga i fokus.