SEARCH
  Stäng den här sökrutan.

  TechTalk: Ethical Design

  Hur kan digital och teknologisk design ta hänsyn till individen och utgå från ett feministiskt perspektiv? I veckans TechTalk lyfter Tara Mehrabi och Sebastian Mohr från Centrum för genusvetenskap vid Karlstads universitet de etiska frågorna bakom systemen.

  Digitaliseringen kan skapa möjligheter för ett mer inkluderande och jämlikt samhälle. Samtidigt visar flera studier att digitalisering också kan öka ojämlikheter om inte hänsyn tas till sociala kategorier som genus, etnicitet och klass i innovationsprocesser.

  Tara Mehrabi och Sebastian Mohr berättar om några av de fallgropar vi kan landa i när vi försöker skapa lösningar som ska passa alla.

  – Det finns en risk att människor reduceras till siffror om vi lägger stor vikt vid teknologiska och digitala system, men inte lika mycket på sociokulturell kontext, personliga erfarenheter och behov, säger Tara Mehrabi.

  Dessutom får du veta mer om Centrum för genusforsknings pilotstudie inom ramen för DigitalWell Research, som fokuserar på utmaningar tre ofta förbisedda användargrupper kan möta i digitaliseringen av hälso- och sjukvården.

  NÄR: Tisdag 13 april kl. 12.15-13.00
  VAR: Online via Zoom – du kopplar upp här
  FÖR VEM: För alla som är intresserade av nätverkande & digitaliseringens möjligheter.
  ANMÄLAN: Ingen anmälan behövs.

  Varmt välkomna!

  VÄLKOMMEN PÅ VÅRENS TECHTALKS

  Boka in vårens träffar i kalendern!

  DATUM
   
  TEMA
  9 mars
   
  Emerging tech 2021 – IoT
  16 mars
   
  Mixed reality
  23 mars
   
  FinTech
  30 mars
   
  CheapTech
  6 april
   
  PÅSKLOV
  13 april
   
  Ethical design
  20 april
   
  Den digitala skattkistan
  27 april
   
  Cybersoldater
  4 maj
   
  HealthTech
  11 maj
   
  Prova på 5G
  18 maj
   
  DigitalWell Arena TechTalk@Vitalis: Säkerhet
  25 maj
   
  Techinvesteringar i Norden

  DIGITALA TECHTALKS

  Alla våra TechTalks streamas, och under rådande pandemi sker de endast digitalt. Genom att gå med i Facebook-gruppen TechTalk Värmland har du hela tiden koll på veckans ämne. Ha gärna mikrofon och kamera redo, så kan du ställa frågor live och delta i diskussionsdelen. Det går givetvis bra att interagera även via chatten. Du kan se alla TechTalks i efterhand från samma grupp.

  Vi se fram emot en inspirerande vår & hoppas att du vill hänga med!

  eu_fond_logo

  EUROPEISKA UNIONEN – EUROPEISKA REGIONALA UTVECKLINGSFONDEN

  Det regionala projektet DigitalWell finansieras av Europeiska Unionen – Europiska regionala utvecklingsfonden. Syftet med DigitalWell är att vi tillsammans ska utveckla digitala lösningar för behov inom välfärden med användarens egenförmåga i fokus.