TechTalk: Internet of Things

  • 31 mars
  • 12:15
  • Online
Anmäl dig senast den

Prylar som snackar med varandra

Internet of Things, IoT eller sakernas internet. Det är knappast någon som missat begreppet, men vad innebär det?

I de värmländska skogarna, eller Arvika rättare bestämt, pågår ett toppmodernt arbete på Scaaler IOT Labs. Här fokuserar de på hållbar innovation inom Internet of Things, kort förklarat ett nätverk av prylar som pratar med varandra.

Häng på när Robert Rhönnstad, en av grundarna på Scaaler IOT Labs, förklarar vad IoT är, varför det erbjuder spännande möjligheter och vad som händer i Arvika just nu. Vad har IoT egentligen för roll i vår hälsa?

Robert arbetar som konsult inom IT och affärsutveckling, med lite extra passionerat fokus mot IoT och molnlösningar. Denna vecka kommer han hjälpa oss mot ett smartare liv enligt sin egen devis;

Smart building, smart city, smart world.

Robert Rhönnstad

På grund av läget med Covid-19 kan du endast delta på detta TechTalk genom livestream. Länken publiceras i Facebook-gruppen TechTalk Värmland en stund före start.

Välkommen!

LIVESTREAM

Glöm inte att vi numer streamar alla TechTalks live. Genom att gå med i Facebook-gruppen TechTalk Värmland får du inför varje veckas TechTalk en länk att titta via. Där kan du även se TechTalket i efterhand.

VÄLKOMMEN PÅ VÅRENS TECHTALK-TRÄFFAR

DATUMTEMA
10 marsFoodTech
17 marsTourismTech
24 marsOutnyttjad digital potential
31 marsInternet of Things
7 aprilWoodTech
14 aprilPÅSKLOV
21 aprilFemTech
28 aprilÅrets digitala välfärdsinnovation
5 majPARTNERRESA TILL VITALIS
(Uppskjuten pga Covid-19)
12 majKampen om skärmtid
19 majExperience shopping
26 majHuman augmentation & robotics

TECHTALK VÄRMLAND – VAD & HUR?

TechTalk Värmland fokuserar på hur vi som människor, företag och organisationer påverkas av den pågående digitaliseringen. Syftet med träffarna är att lära från varandra, inspireras och utvecklas.

Om du vill tar du med dig din egen matlåda och värmer i Coffice eller hämtar mat från restaurangen Nova i bottenplan. Vi bjuder på kaffe på plats. Platsen är hos Compare på Karlstad Innovation Park om inget annat anges.

Gå gärna med i Facebook-gruppen TechTalk Värmland så får du löpande information om vad som händer och möjlighet att diskutera före och efter träffarna. Annars är det bara att dyka upp, ingen anmälan krävs.

eu_fond_logo

EUROPEISKA UNIONEN – EUROPEISKA REGIONALA UTVECKLINGSFONDEN

Det regionala projektet DigitalWell finansieras av Europeiska Unionen – Europiska regionala utvecklingsfonden. Syftet med DigitalWell är att vi tillsammans ska utveckla digitala lösningar för behov inom välfärden med användarens egenförmåga i fokus.