SEARCH
Stäng den här sökrutan.

Dags att hylla innovationer för ökad hälsa, med utmärkelsen DigitalWell Award

Samhället står inför stora samhällsutmaningar kopplade till hälsa. För att fler ska kunna leva ett hälsosammare liv behöver fler få tillgång till innovativa, digitala hälsotjänster och arbetssätt. Utmärkelsen DigitalWell Award fokuserar på att synliggöra och premiera dessa lösningar och nu har nomineringsperioden till årets upplaga av utmärkelsen startat.

Marie Granander
Marie Granander, projektledare

Det är många som arbetar hårt för att möjliggöra förändringar som kan bidra till ökad hälsa för organisation och individ. Dem vill vi hylla och uppmuntra! Med utmärkelsen synliggörs lösningar och initiativ och de som får utmärkelsen är viktiga representanter för ekosystemet kring digital hälsoinnovation.

Kompetensutveckling och nätverk en del av vinsten
Utmärkelsen ger utöver uppmärksamhet och marknadsföring vinnarna möjlighet att delta vid en erkänd konferens inom digital hälsa. Konferensen ger både kompetensutveckling, omvärldsbevakning, breddat kontaktnät och erfarenhetsutbyte.

För att bli nominerad ska man ha en digital lösning eller ett initiativ inom någon av tävlingens fyra kategorier:

  • Innovationsförmåga genom samarbete
  • Individens delaktighet
  • Data och digital teknik
  • Tjänsteutveckling och kommersialisering.
DigitalWell Award. Tillsammans lyfter vi personer och initiativ som bidrar till utvecklingen av framtidens hälsoinnovationer.

Vägen från nominerad till vinnare
Fram till och med måndag den 27 mars går det att nominera bidrag till utmärkelsen. Det kan vara både personer och organisationer som bidrar till framtidens hälsoinnovationer. Efter detta utser tävlingsarrangören DigitalWell Arena upp till fyra kandidater i varje tävlingskategori.

DigitalWell Award 2023 blir utmärkelsens tredje år, och röstningen på de slutgiltiga kandidaterna i respektive kategori öppnar tisdag den 2 maj.

Vinnarna koras efter en sammanslagning av poängen från arrangörens jury, tillika styrgrupp för DigitalWell Arena, och allmänhetens röster. Årets vinnare presenteras live den 1 juni på ett event i Karlstad.

eu_fond_logo

EUROPEISKA UNIONEN – EUROPEISKA REGIONALA UTVECKLINGSFONDEN

Det regionala projektet DigitalWell finansieras av Europeiska Unionen – Europiska regionala utvecklingsfonden. Syftet med DigitalWell är att vi tillsammans ska utveckla digitala lösningar för behov inom välfärden med användarens egenförmåga i fokus.