SEARCH
Stäng den här sökrutan.

Vinnare digitalwell award 2024

Stort grattis till alla vinnare av DigitalWell Award 2024! 

Sammanlagt inkom över 2 000 röster i årets upplaga av utmärkelsen. Klicka på namnen för att se en kort intervju med vinnaren av respektive kategori.

Innovationsförmåga genom samverkan

Åsa Wahlén
Region Värmland

Åsa Wahlén, enhetschef i Region Värmland, är årets DigitalWell Award-vinnare i kategorin ”Innovationsförmåga genom samarbete”. Med över 20 års erfarenhet inom offentlig verksamhet har hon stor insikt i de utmaningar som hälso- och sjukvården står inför. Denna erfarenhet kom väl till pass när hon under pandemin fick i uppdrag att etablera en digital vårdcentral. Det arbetet blev en språngbräda för Åsa Wahléns strävan att tänka nytt och testa innovativa lösningar för att förbättra vårdkvaliteten. Genom att främja en kultur av samarbete och lärande arbetar hon för att introducera nya digitala verktyg som underlättar patienternas behandling och förståelse. Hennes engagemang för att främja innovation och samarbete inom vården gör henne värdig pristagare!
Se vinnarintervju

Individens delaktighet

Ann-Louise Persson och Jerry Gull
Säffle kommun

Ann-Louise Persson, undersköterska med utbildning inom digital spetskompetens, och Jerry Gull, verksamhetsutvecklare, är årets vinnare av DigitalWell Award i kategorin ”Individens delaktighet”. De är två inspirerande nyckelpersoner inom vård- och omsorgsförvaltningen i Säffle kommun, som med hjärta och stark drivkraft har lett tester av ett nytt virtuellt, upplevelsebaserat verktyg. Verktygets syfte är att öka vårdpersonalens kunskap om hur man på bästa sätt möter brukare med kognitiv svikt.
Se vinnarintervju

Data & digital teknik

Birgitta Persdotter
Karlstads universitet

En ny digital process som stöttar i insamling, hantering och analysering av data för att ge förutsättningar för en ökad jämlikhet inom socialtjänsten. Birgitta Persdotter, docent i socialt arbete vid Karlstads universitet, har både varit med om att skapa processen och tillsammans med SKR ta den ut i verkligheten, där närmare 120 svenska kommuner och stadsdelar deltar i satsningen. Processen benämns VAVES® (Vetenskaplig analys för verksamhetsutveckling). Syftet är att möjliggöra insamling och analys av större datamängder för nationell uppföljning av socialtjänstens omställning (NUSO) utifrån ny Socialtjänstlag och bidra till analysstöd på lokal nivå och jämförelser mellan kommuner - en kombination av individbaserad systematisk uppföljning och forskning.
Se vinnarintervju

Tjänsteutveckling & kommersialisering

Ann-Sophie Gustafsson
Karlstads kommun

För att nya innovationer ska nå offentlig sektor behövs samarbetsytor med innovativa bolag. Detta är tydligt exemplifierat av Ann-Sophie Gustafsson, årets DigitalWell Award-vinnare i kategorin ”Tjänsteutveckling & kommersialisering”. Ann-Sophie Gustafsson har länge erbjudit en sådan kontaktyta inom Karlstads kommuns vård- och omsorgsförvaltning. Hennes arbete har bidragit till att kommunen har en stark ställning som pådrivare för utveckling av nya tjänster som möter medborgarnas behov. Det har dessutom resulterat i att flera nya tjänster fått fotfäste på marknaden.
Se vinnarintervju

eu_fond_logo

EUROPEISKA UNIONEN – EUROPEISKA REGIONALA UTVECKLINGSFONDEN

Det regionala projektet DigitalWell finansieras av Europeiska Unionen – Europiska regionala utvecklingsfonden. Syftet med DigitalWell är att vi tillsammans ska utveckla digitala lösningar för behov inom välfärden med användarens egenförmåga i fokus.