SEARCH
  Stäng den här sökrutan.

  Digitala hälsoinitiativ prisade på DigitalWell Award

  Den 1 juni samlade DigitalWell Award innovatörer, forskare och representanter från offentlig sektor i Karlstad för att hylla framstående digitala hälsoinnovationer.

  16 starka kandidater i utmärkelsens fyra kategorier tog sig vidare till finalen. Sammanlagt kom det in 1 000 röster från allmänheten, vilket var nytt rekord. De kandidater som fick flest röster i respektive kategori – och därmed utsågs till vinnare och ambassadörer av DigitalWell Award 2023 var:

  Kategori ”Individens delaktighet”

  ·      Stjärnhusets Trygghetsboende i Karlstads kommun.

  Kategori ”Innovationsförmåga genom samarbete”

  ·      Annika Carlson från Vårdavdelning 102 på Centralsjukhuset i Karlstad.

  Kategori ”Data och digital teknik”

  ·      Martin Larsson från Habbie HealthTech, ett bolag specialiserat på digitalt stöd för personer i behov av fysisk träning. 

  Kategori ”Tjänsteutveckling och kommersialisering”

  ·      Helene Strandqvist från MeWe&You, ett bolag vars digitala tjänst stöttar kvinnor i klimakteriet.

      Vinnarbidragens tjänster, produkter och utvecklingsarbeten spänner över ett brett fält. Gemensamt för alla vinnarna är att de visar hur digital teknik och samverkan möjliggör positiv förändring för individens hälsa, och därigenom för samhället.

  Vårt utvecklingsarbete på Stjärnhusets Trygghetsboende stärker kunden i att använda digital teknik så att kunderna kan bevara och stärka sin självständighet. Det frigör tid för personalen att göra meningsfulla aktiviteter med kunderna och bidrar till mindre stress och en attraktiv arbetsplats. Vinsten av utmärkelsen gör oss motiverade att fortsätta arbeta innovativt och personcentrerat och testa mer välfärdsteknik som kunderna och personalen kan dra nytta av, säger Anne Holm från Stjärnhusets Trygghetsboende i Karlstad.

  Utöver publicitet och äran får vinnarna delta som ambassadörer för DigitalWell Arena på en internationellt erkänd konferens, med tema digital hälsa. Där kan nya dörrar öppnas genom kompetensutveckling och nätverkande.
  Ska man jobba med förändring och ny teknik måste man lita på varandra, det kräver både tillit och bra relationer. DigitalWell Award lyfter fram många av de personer och organisationer som är lite extra modiga och går före. Dessutom får vi ofta höra att DigitalWell Arena skapar ett positivt nätverk, där man känner att vi gör detta tillsammans, säger Jonas Matthing, strategisk processledare för DigitalWell Arena.
  DigitalWell Award lanserades 2021 och är en del av DigitalWell Arena, som bygger en nationell och internationell, konkurrenskraftig innovationsmiljö för digital hälsoinnovation.

  Här kan du läsa mer om vinnarna.

  eu_fond_logo

  EUROPEISKA UNIONEN – EUROPEISKA REGIONALA UTVECKLINGSFONDEN

  Det regionala projektet DigitalWell finansieras av Europeiska Unionen – Europiska regionala utvecklingsfonden. Syftet med DigitalWell är att vi tillsammans ska utveckla digitala lösningar för behov inom välfärden med användarens egenförmåga i fokus.