SEARCH
  Stäng den här sökrutan.

  Vinnare som visar vägen för hälsoinnovation

  För andra året lyfte DigitalWell Awards fram digitala hälsoinnovationer som kan bidra till en bättre och mer hälsosam värld. Ur det perspektivet fanns bara vinnare bland de 16 nominerade initiativen.

  DigitalWell Award har skapats av Compare och DigitalWell Arena i syfte att lyfta fram de personer och initiativ som bidrar till framtidens hälsoinnovationer. Totalt hade i år ett 30-tal kandidater nominerats – och under gårdagskvällen samlades de 16 finalisterna i orangeriet på Olssons Bazar i Karlstad för att invänta juryns och publikens val.  

  Närmare 700 röster inkom och till slut kunde fyra vinnare utses i lika många kategorier. Samtliga har dessutom på ett konkret sätt bidragit till att utveckla DigitalWell Arenas ekosystem och skapat nya möjligheter för andra.

  Per Danielsson, Regionjurist i Region Värmland: Innovationsförmåga genom samarbete

  Hans expertis har bäddat för en helt ny typ av innovativ upphandling, som ger offentlig sektor nya verktyg för att skapa digitala hälso- och välfärdstjänster i samarbete med näringslivet.

  Therese Sundström, Innothr: Individens delaktighet

  Som skapar ett verktyg som ska ge ökad trygghet och självständighet för barn med diabetes typ 1 och personerna i deras närhet.

  Care to Translate: Data & Digital Teknik

  En översättnings-app som bäddar för ökad förståelse i vården, oavsett språk.

  Magnus Lindström, Nordic Medtest: Tjänsteutveckling och kommersialisering

  Deras expertis kring test och validering av digitala hälsoinnovationer bidrar till en trygghet som i förlängningen ökar möjligheterna för tjänsterna att kunna testas i verklig miljö.

  Vinnande team för hälsoinnovation: Per Danielsson, Magnus Lindström, Mari Banck (utvecklingsledare på Region Värmland som mottog utmärkelsen för Care to Translate), Therese Sundström och Marie Granander.

  Mest känslosam var innovatören Therese Sundström, vars dotter utgjort inspiration till den digitala tjänst som nu skapas för att stötta både barn och familjer som lever med diabetes.

  – Först och främst vill jag tacka Ellinor, som är anledningen till att det här görs överhuvudtaget. Det visar också att självupplevd frustration är något man kan vända till något stort som gör nytta för många. Jag vill också tackas Sticky Beat, som är mycket mer än en vanlig leverantör, och DigitalWell Arena, som lyfter alla de här viktiga initiativen, sa Therese Sundström.

  Förutom ära och uppskattning bjuds vinnarna också en väg mot utökad kunskap – då DigitalWell Arena erbjuder plats på en gemensam resa till en konferens inom digital hälsa under 2022/2023. 

  Marie Granander, projektledare för DigitalWell Arena, gladdes med alla de innovativa pionjärer som lyfts fram i nomineringsprocessen. Deras initiativ kan dessutom ge stora vinster för hela samhället.

  – Det krävs mod och stort engagemang för att driva innovationsfrågor inom hälsoområdet, samtidigt som potentialen att åstadkomma effekt som gör skillnad på riktigt är stor.

  eu_fond_logo

  EUROPEISKA UNIONEN – EUROPEISKA REGIONALA UTVECKLINGSFONDEN

  Det regionala projektet DigitalWell finansieras av Europeiska Unionen – Europiska regionala utvecklingsfonden. Syftet med DigitalWell är att vi tillsammans ska utveckla digitala lösningar för behov inom välfärden med användarens egenförmåga i fokus.