SEARCH
  Stäng den här sökrutan.

  TechWalk: Bäst med test

  • 12 oktober
  • 12:30
  • DigitalWell Innovation Hub + online via Zoom
  Anmäl dig senast den

  SÅ DRIVER VÄRMLAND UTVECKLINGEN AV FRAMTIDENS VÄLFÄRDSTEKNIK

  Värmland har blivit en testmiljö för digital välfärdsteknik. I veckans TechWalk möter vi Mari Banck, utvecklingsledare på Region Värmland, och Rickard Forsman, vd för Geras Solutions, som berättar om värdet i att ny teknik i ett tidigt skede når både patienter och vårdpersonal.

  Mari Banck är en av pionjärerna för att skapa testbäddar för digital välfärdsteknik i Värmland. 2019 bidrog hon till att öppna den första verkliga testmiljön inom ramen för DigitalWell Arena, när två forskare från Karlstads universitet fick tillstånd för en studie på Centralsjukhuset i Karlstad. Det blev en dörröppnare och sedan dess har flera andra digitala tjänster och produkter kunnat testats i den värmländska vården.

  Just nu testas Geras Solutions digitala plattform för att stötta demensutredningar av Torsby och Likenäs vårdcentraler. I dag lever cirka 150 000 svenskar med en demensdiagnos, och med en snabbt åldrande befolkning väntas antalet fördubblas de kommande 30 åren. Här kan digitala verktyg spela en stor roll för att korta utredningstiderna och bidra till en mer jämlik vård.

  Hör Rickard Forsman berätta om värdet av testmiljöer för att tjänsterna ska kunna utvecklas, skalas upp och nå en bredare grupp människor.
  Lyssna också till Maris tankar kring hur man engagerar människor och medarbetare i att våga testa ny teknik, vilka erfarenheter det bidragit till och varför det behövs en brygga mellan företagen och offentlig sektor.

  Välkommen att hänga med på TechWalk, var du än befinner dig!

  Här kan du läsa mer om hur DigitalWell Arena arbetar med test av framtidens digitala hälsotjänster.

  Läs mer om Geras Solutions

  NÄR: Tisdag 12 oktober kl. 12.30-13.00
  VAR: Online via Zoom – du kopplar upp här
  FÖR VEM: För alla som är intresserade av digitaliseringens möjligheter.
  ANMÄLAN: Ingen anmälan behövs.

  VÄLKOMMEN PÅ HÖSTENS TECHWALKS

  Boka in höstens träffar i kalendern!

  • 28 september
  • 12 oktober
  • 2 november
  • 23 november
  • 14 december

  VARFÖR TECHWALK?

  Så kallade ”Walk and Talks”, eller promenadmöten, har blivit ett populärt sätt för att röra sig mer under arbetsdagen, och samtidigt få till mer effektiva och kreativa möten. Det innebär både frisk luft och rörelse, och det stimulerar nya tankar och idéer som kanske inte skulle uppkomma annars. Det är precis vad syftet med våra TechWalks är – att du ska få med dig en ny idé eller tankeställare kring de senaste trenderna inom tech. Du väljer såklart själv plats för dina TechWalks, då de är helt digitala. Tiden är 12.30-13.00, så du hinner äta din lunch i lugn och ro innan vi startar. Ingen anmälan behövs.

  Vill du diskutera det som tas upp på TechWalk? Välkommen in i Facebook-gruppen!

  Vi ser fram emot en spännande höst tillsammans med er!

  eu_fond_logo

  EUROPEISKA UNIONEN – EUROPEISKA REGIONALA UTVECKLINGSFONDEN

  Det regionala projektet DigitalWell finansieras av Europeiska Unionen – Europiska regionala utvecklingsfonden. Syftet med DigitalWell är att vi tillsammans ska utveckla digitala lösningar för behov inom välfärden med användarens egenförmåga i fokus.