SEARCH
  Stäng den här sökrutan.

  Kitesurf & hållbar innovation

  Det fullkomligt gassar i Varberg idag, värmen är nästan överväldigande. Vanligare är dock att det blåser här. Mycket. Året runt. De flesta har lite bekymmer med blåsten men inte vi. Det är inget vi kan ändra så vi väljer att förhålla oss till den, skapa utifrån den och faktiskt har vi lärt oss att älska den. För sex år sedan valde vi att börja kitesurfa så det har vi sysslat med när vinden viner och de allra flesta ojar sig över frillan. Vi är fortfarande ganska kassa på det men det är icke desto mindre KUL!

  Så, varför ett blogginlägg om kitesurf här hos DigitalWell Arena? Enkelt! Exemplet med kitesurfingen innehåller alla delar som den kommande utbildningen om Hållbar Innovation hösten 2020 innehåller som vi arrangerar tillsammans med Compare. En utbildning som leds av Anna Linton och Lovisa Jacobsson från We are Laja, två amatörmässiga kitesurfare från Varberg tillika processledare inom hållbar innovation och utveckling. Så till likheterna då: 

  1. Hållbar innovation, liksom att välja att kitesurfa som Varbergare, handlar om att skapa utifrån förutsättningarna som råder inom organisationen och i omvärlden. Vi behöver verktyg för att kunna rigga team som är agila och som skapar utifrån en snabbt föränderlig omvärld. Det handlar om att dra nytta av förändringarna, ha verktyg för att upptäcka möjligheterna och snabbt testa idéer och teser.  
  1. GLÄDJE. Innovation utan glädje existerar inte. Visst, innovation kan komma ur andra stämningar än glädje – som tristess till exempel. Genom att ha tråkigt kan du bli kreativ. Men visste du att det finns en likhet mellan tristess och glädje? Kan du gissa vilken? Frånvaro av stress. Yes – så enkelt (och lika svårt) är det. Kreativitet och problemlösning = innovation, kommer ur en stämning i kroppen där stress inte är närvarande. Och faktiskt – detta är en del av utbildningen Hållbar Innovation hösten 2020. Hur skapar vi processer där stress inte är närvarande? Det finns metoder för detta och de kommer du få lära dig – som individ för dig själv lika mycket som i en ledarroll. 

  Mer om vad du faktiskt får ut av utbildningen och hur den är upplagd kan du hitta här. 

  Vilka är vi då när vi inte kitesurfarWe are Laja är upplevelse- och innovationsbyrån som får människor att utveckla och utvecklas – tillsammans. Hållbarhet är kärnan i allt vi gör och med inspiration från Design Thinking skapar vi processer genom, och utbildningar om, vetenskapligt beprövade metoder och verktyg för utveckling och innovation. I över 15 år har vi arbetat i gränslandet mellan offentlig, privat och akademisk sektor. Vi har mött kulturutvecklare, destinationsutvecklare, företagare, entreprenörer, politiker, och tjänstemän såväl i Sverige som utomlands. Vi har mött passionerade människor som på riktigt brinner för det de verkar för. Människor som driver framåt av egen kraft och som har för vana att göra allt själva. ER vill vi skapa hållbar framtid tillsammans med! 

   PS! Kolla in vårt (hållbarhets)manifest som är vår värdegrund, vårt löfte, vår vision och allt annat än vår affärsidé: https://wearelaja.com/manifest 

  Mer om We are Laja här

  Varm välkommen att delta på Compare-lunch, fysiskt eller digitalt, den 11 september med We are Laja om Hållbar innovation.  

  Utbildningen som startar den 8 oktober syftar till att ge deltagarna kunskap om Design Thinking och om att optimera interna arbetssätt för innovation. Den ska ge kompetens till att använda verktyg som leder innovationsarbetet mot nya möjligheter, med utgångspunkt i att skapa långsiktigt hållbara lösningar för såväl offentlig som privat sektor. 

  Hållbar innovation & Design Thinking – floskler eller konkreta användbara verktyg? – intervju med Lovisa Jacobsson & Anna Linton från We Are Laja 

  eu_fond_logo

  EUROPEISKA UNIONEN – EUROPEISKA REGIONALA UTVECKLINGSFONDEN

  Det regionala projektet DigitalWell finansieras av Europeiska Unionen – Europiska regionala utvecklingsfonden. Syftet med DigitalWell är att vi tillsammans ska utveckla digitala lösningar för behov inom välfärden med användarens egenförmåga i fokus.