SEARCH
  Stäng den här sökrutan.

  Vinnova satsar 300 000 på innovativ startup

  Ineq Solutions är ett av företagen som har nominerats till DigitalWells pris ”Årets digitala välfärdsinnovation”. Nu har de även fått motta 300 000 kronor via Vinnovas utlysning Innovativa Startups.

  Tillsammans med Mond Digital Solutions har Ineq Solutions tagit fram tjänsten Buhobox, en digital verktygslåda för att skapa en trygg miljö som ger alla barn chansen att fullfölja sin skolgång. Buhobox förenar vedertagna, psykosociala metoder med digital teknik. Ett av verktygen är ett sociogram som bygger på elevernas egna svar, det visualiserar relationer och fångar upp om någon är på väg att hamna i ett utanförskap.

  ”Kan skala upp vår verksamhet”

  Bakom Ineq Solutions står Sofi Finnstam och Sara Lindahl, som båda arbetar som skolkuratorer. Utvecklingen av Buhobox har inneburit ett stort steg i deras entreprenörskap. De 300 000 kronorna innebär att de nu kan satsa på att nå ut till en bredare kundgrupp.

  – Det gör att vi kan skala upp vår verksamhet och ta det avgörande steget till kommersialisering. Det gör att vi kan nå ut med vår spetskompetens inom psykosocialt arbete, produkterna kan inte säljas om kunskaperna om metoderna inte finns. Därför kommer vi fokusera på att nå målgruppen genom föreläsningar, webbinarium, böcker och podd, säger Sofi Finnstam.

  Sofi Finnstam och Sara Lindahl.

  Ineq Solutions resa har på många sätt skett tillsammans med DigitalWells Innovationssupport. Bland annat så har deras tjänst via Innovationssupporten blivit genomlyst av Nordic Medtest. Och innan ansökan till Vinnova skickades in fick de också en så kallad ”experttimme”, där Compares digitala affärsutvecklare Stefan Skoglund gav tips och råd.

  – Bollandet med Stefan och de råd vi fick var mycket betydelsefull. Dels att han hjälpte oss med att få till det digitala språket i själva ansökan, för att vi skulle kunna verkligen visa på innovationskraften i våra produkter, men han gav oss också pepp att våga framhäva vår kompetens i ansökan, säger Sara Lindahl.

  Vinnovas stöd ett kvitto

  Stefan Skoglund tror att just det sistnämnda är en viktig pusselbit:

  – Det gäller att våga lyfta sin kompetens, visa att man bottnar i sin produkt och visa sin entreprenöriella förmåga. Att Ineq Solutions har fått det här stödet från Vinnova är verkligen jättekul! Jag tycker även att det är ett kvitto på att fler ser potentialen hos de företag och entreprenörer vi jobbar med i Innovationssupporten.

  Här kan du läsa mer om vilka tjänster vi kan erbjuda via DigitalWells Innovationssupport

  eu_fond_logo

  EUROPEISKA UNIONEN – EUROPEISKA REGIONALA UTVECKLINGSFONDEN

  Det regionala projektet DigitalWell finansieras av Europeiska Unionen – Europiska regionala utvecklingsfonden. Syftet med DigitalWell är att vi tillsammans ska utveckla digitala lösningar för behov inom välfärden med användarens egenförmåga i fokus.