SEARCH
  Stäng den här sökrutan.

  Beslut om första stöd till innovation i coronakrisen

  DigitalWell Arena har beslutat att dela ut de första stöden från de två miljoner som vikts åt innovation i coronakrisen. En av innovationerna är en digital läxhjälp och den andra är inriktad för att motverka suicid.

  Hittills har närmare 20 ansökningar om stöd inkommit, och DigitalWell Arenas Innovationsråd, sammanträder varje vecka för att löpande kunna göra bedömningar. Innovationsrådet består av representanter från Compare, Region Värmland, Karlstads kommun, Karlstads universitet och Almi.

  Bland de företag som hittills fått stöd finns Livskämpar AB och Flinkit AB.

  Flinkit är en app för ”digital handuppräckning”, som stödjer elever i deras hemarbete. Man skickar in en bild på det problem man behöver få hjälp med, sedan skickar någon av Flinkits undervisare en video som förklarar lösningen direkt till elevens mobil. Under Covid-19-pandemin är Flinkits plattform tillgänglig gratis för alla skolor i hela landet. Flinkit får nu stöd att vidareutveckla sin app.

  Livskämpar, som drivs av bland andra Marie Niljung, vill utveckla en digital version av boken ”Handbok för Livskämpar”. Målet är att minska antalet suicid och suicidförsök i samhället, och även att bidra till att minska stigmat kring psykisk ohälsa och suicid. Företaget får nu stöd för att utveckla en digital konceptprototyp.

  ”Extra aktuella”

  – Vi arbetar fortfarande med de ansökningar som har kommit in, men det känns så klart roligt att kunna göra en första insats. Både Flinkit och Livskämpar har idéer som är extra aktuella just nu och vi bedömer att den skjutsen som de här stöden ger dem kommer öka deras potential ytterligare att bidra positivt till samhällsutmaningar, som blivit ännu tydligare i och med coronakrisen, säger Lina Svensberg, sammankallande i Innovationsrådet.

  Här kan du läsa mer om DigitalWell Arenas erbjudande för att stötta innovationskraft i coronakrisen

  eu_fond_logo

  EUROPEISKA UNIONEN – EUROPEISKA REGIONALA UTVECKLINGSFONDEN

  Det regionala projektet DigitalWell finansieras av Europeiska Unionen – Europiska regionala utvecklingsfonden. Syftet med DigitalWell är att vi tillsammans ska utveckla digitala lösningar för behov inom välfärden med användarens egenförmåga i fokus.