TechTalk: Årets digitala välfärdsinnovation

  • 28 April
  • 12:15
  • Online
Anmäl dig senast den

Priset till Årets digitala välfärdsinnovation har inte delats ut på grund av coronakrisen – men kompetenta kandidater saknades verkligen inte. I veckans TechTalk får du lyssna till innovatörerna bakom de tre finalbidragen.

Spännvidden på finalfält täcker innovationer som involverar hela samhället. Från Steplers app för vardagsmotion, till BuhoBox verktyg för en tryggare skolgång och RedPill Linpros tjänst som bedömer väntetiderna i vården.

På sätt och vis är samtliga innovationer högaktuella även relaterad till coronakrisen. Exempelvis skulle tjänsten Väntetider i vården kunna få en betydligt mer operativ inriktning med anledningen av belastningen på vården.

I och med att näringslivsgalan 100 Grader Karlstad ställdes in så skjuts prisutdelningen upp till i höst, så istället för en vinnarberättelse får ni lyssna till samtliga nominerade i veckans TechTalk – vilket vi tycker är minst lika roligt.

Här är de nominerade till Årets välfärdsinnovation:

På grund av läget med Covid-19 kan du endast delta på detta TechTalk genom livestream. Länken publiceras i Facebook-gruppen TechTalk Värmland en stund före start.

Välkommen!

LIVESTREAM

Glöm inte att vi numer streamar alla TechTalks live. Genom att gå med i Facebook-gruppen TechTalk Värmland får du inför varje veckas TechTalk en länk att titta via. Där kan du även se TechTalket i efterhand.

VÄLKOMMEN PÅ VÅRENS TECHTALK-TRÄFFAR

DATUMTEMA
10 marsFoodTech
17 marsTourismTech
24 marsOutnyttjad digital potential
31 marsInternet of Things
7 aprilWoodTech
14 aprilPÅSKLOV
21 aprilFemTech
28 aprilÅrets digitala välfärdsinnovation
5 majPARTNERRESA TILL VITALIS

(Uppskjuten pga Covid-19)
12 majKampen om skärmtid
19 majExperience shopping
26 majHuman augmentation & robotics

 

TECHTALK VÄRMLAND – VAD & HUR?

TechTalk Värmland fokuserar på hur vi som människor, företag och organisationer påverkas av den pågående digitaliseringen. Syftet med träffarna är att lära från varandra, inspireras och utvecklas.

Om du vill tar du med dig din egen matlåda och värmer i Coffice eller hämtar mat från restaurangen Nova i bottenplan. Vi bjuder på kaffe på plats. Platsen är hos Compare på Karlstad Innovation Park om inget annat anges.

Gå gärna med i Facebook-gruppen TechTalk Värmland så får du löpande information om vad som händer och möjlighet att diskutera före och efter träffarna. Annars är det bara att dyka upp, ingen anmälan krävs.

eu_fond_logo

EUROPEISKA UNIONEN – EUROPEISKA REGIONALA UTVECKLINGSFONDEN

Det regionala projektet DigitalWell finansieras av Europeiska Unionen – Europiska regionala utvecklingsfonden. Syftet med DigitalWell är att vi tillsammans ska utveckla digitala lösningar för behov inom välfärden med användarens egenförmåga i fokus.