DigitalWell Ventures

DigitalWell Ventures är en accelerator som stödjer företag att utveckla produkter & tjänster inom digital hälsa och välfärd. Acceleratorn knyter ihop Värmland med stor-Osloregionen och skapar en attraktiv miljö för både företag och investerare.

Vad?

Varför?

För vem?

NÄR?

HUR?

Vad?

Startskottet till planerna på en accelerator var när två av Compares medarbetare, Stefan Skoglund och Lina Svensberg, antogs till Founder Institutes program VC Lab. Programmet erbjuder spetskunskaper från världens kanske vassaste företagsbyggare i Silicon Valley.

Uppgiften är att bygga en venturefond som finansierar en accelerator inom DigitalWell Arena. Arbetet sker tillsammans med den norska samarbetspartnern Xplorico. Acceleratorn ska binda samman Värmland med stor-Oslo. Tillgång till testbäddar för hälsotjänster i båda länderna är en nyckel för att locka investerare, där Värmlands position som en port till EU bedöms ha stort värde ur ett norskt perspektiv.

Varför?

Värmland behöver fler startups och mer riskkapital, den här satsningen kan göra det möjligt. Syftet med acceleratorn är att ge startups inom digital hälsa och välfärd de allra bästa förutsättningarna att skala upp och nå marknaden med produkter och tjänster som ger människor större egenkontroll över sin hälsa.

Den internationella kopplingen mellan Sverige och Norge ger dessutom företagen tillgång till både kunder och testbäddar.

För vem?

Acceleratorn riktar sig till startups inom digital hälsa och välfärd som har produkter och tjänster som ligger nära en skalbar och kommersiell fas. Stöttningen i acceleratorprogrammet ska ge de allra bästa förutsättningarna att lyckas. Det acceleratorn kan erbjuda är bland annat tillgång till kapital, kunder, gärna internationella, och kompetens. 

Målgruppen är intressanta startups i hela Norden och Baltikum.

När?

DigitalWell Ventures och acceleratorprogrammet startar under hösten 2020. 

Hör gärna av dig!

Tycker du att detta låter intressant?
Ta gärna kontakt med oss!

Lina Svensberg

Process Manager
+46 (0)761 37 97 68
lina.svensberg@compare.se

Stefan Skoglund

Process Manager
+46 (0)706-07 08 67
stefan.skoglund@compare.se

eu_fond_logo

EUROPEISKA UNIONEN – EUROPEISKA REGIONALA UTVECKLINGSFONDEN

Det regionala projektet DigitalWell finansieras av Europeiska Unionen – Europiska regionala utvecklingsfonden. Syftet med DigitalWell är att vi tillsammans ska utveckla digitala lösningar för behov inom välfärden med användarens egenförmåga i fokus.