SEARCH
    Close this search box.

    Lansering av ”Öppna Staden” – en digital tjänst för ökad inkludering

    • 10 October
    • 09:30
    • Karlstadsrummet i Bibliotekshuset, Norra Strandgatan ELLER ONLINE
    Register by the latest

    Den 10 oktober lanserar Karlstads kommun en ny digital lösning som syftar till att öka självständigheten för personer med kognitiva utmaningar, så att de lättare kan ta del av stadens utbud som restauranger, kultur och aktiviteter.

    Lanseringen är ett resultat av ett nära samarbete mellan Karlstads kommun och DigitalWell Arena, som har stöttat kommunen i att använda Demand Acceleration-ramverket. Genom denna metod har innovation och upphandling integrerats för att utveckla anpassade digitala lösningar som skapar verklig nytta för användarna.

    ”Öppna Staden” har utvecklats i samarbete med flera innovativa företag och användare, och DigitalWell Arena har bidragit med sin expertis inom upphandlingsmetodik och innovation. 

    I samband med lanseringen berättar Caroline Maule, Innovation Manager på DigitalWell Arena, och Thomas Wernerheim, utvecklingsledare på Karlstads kommun, mer Demand Acceleration och hur det kan vara ett sätt för offentlig sektor att ta sig an utmaningar som det idag inte finns några bra lösningar på.

    Karlstad pionjär för innovativ upphandling

    Demand Acceleration-ramverket har utvecklats inom DigitalWell Arena. Karlstads kommun har spelat en nyckelroll i att utveckla ramverket och var dessutom den kommun som först tillämpade det i en upphandling. 2022 lanserades en virtuell tjänst, som stöttar vårdpersonal i att bättre bemöta människor med kognitiva utmaningar. Tjänsten (Virotea ED) har därefter sålts vidare till ett drygt tiotal kommuner.

    Välkommen att delta och ta del av hur offentlig upphandling kan driva innovation och skapa framtidens digitala omsorgslösningar!

    • Vad: Lansering av tjänsten ”Öppna Staden”
    • When: 10 oktober, kl. 09.30 till 12.00
    • Where: Karlstadsrummet i Bibliotekshuset i Karlstad, Norra Strandgatan. Det går även att medverka online.
    • Mer information och länk till anmälan på Karlstad kommuns webbplats
    eu_fond_logo

    EUROPEAN UNION – EUROPEAN REGIONAL DEVELOPMENT FUND

    The regional project DigitalWell is financed by the European Union - European Regional Development Fund. The purpose of DigitalWell is that we will together develop digital solutions for needs in welfare with the user's own abilities in focus.