SEARCH
Stäng den här sökrutan.

DWA Fredagsmix

 • 5 maj
 • 13:00
 • Online + Elite Stadshotellet Karlstad
Anmäl dig senast den 4/5

TEMA: Digital kompetens inom vård & omsorg

Vi samlas återigen över aktörsgränserna till samtal i ett aktuellt ämne. Den 5 maj sätter vi fokus på digital kompetens inom vård och omsorg. Delta på plats, på Elite Stadshotellet Karlstad, eller digitalt.

Under samtalet delar medverkande från offentlig sektor, näringslivet och forskningen med sig av insikter, utmaningar och behov. Syftet är att samla erfarenheter och inspirera till nya arbetssätt och metoder.

Det finns många vägar till en digitaliserad vård och omsorg som driver innovation, om än med olika resultat. Fokus detta tillfälle blir att dela erfarenheter och kunskap, så att vi tillsammans kan skapa en god och nära vård för varje individ.

De talare du kommer få lyssna till är:

 • Sari Duvander, digitaliseringsstrateg på Region Värmland, om den riktning, kopplat till digitalisering, regionen går de närmsta fem åren.
 • Karin Ahlin, postdoktor inom informatik vid Karlstads universitet, om den roll digital kompetens har för vårdens digitala transformation.
 • Ann-Sophie Gustafsson, utvecklingsledare på Karlstads Kommun, om hur offentlig sektor kan upphandla innovation genom metodiken efterfrågeacceleration.
 • Samuel Wairimu, doktorand inom datavetenskap vid Karlstads Universitet, om cybersäkerhet inom sjukvården och hur man skyddar patientens data.
 • Jon Isacsson, ögonläkare på Region Värmland, om framtagandet av innovationen ”den digitala syntavlan”, som sedan kunde spridas brett genom överlåtelse till ett produktägarbolag.
 • Jennie Ståhl, senior konsult inom ledning och styrning, om hur startups kan mäta det värde deras lösning bidrar med till offentlig sektor.
 • Leonardo Iwaya, biträdande lektor inom datavetenskap vid Karlstads universitet, om hur man bygger in skydd av patientdata i avancerade digitala lösningar.
 • Maja Magnusson, medgrundare av Care to Translate, om upplevelsen av att implementera ett digitalt stöd i Region Värmland.
 • Mari Banck, utvecklingsledare på Region Värmland, om införandet av ett nytt vårdsystem och de trösklar som behövde hanteras.

Modererar gör Marie Granander, processledare inom DigitalWell Arena, som också berättar om det arbete som pågår för att öka den digitala kompetensen inom Sveriges vård och omsorg.

Programmet avslutas med ett spännande panelsamtal som bjuder dig på kloka reflektioner. Efter programmet finns möjlighet att på plats nätverka med både talare och andra deltagare.

Varmt välkommen!

För vem?

För alla intresserade av dagens tema, digital kompetens inom vård och omsorg.

När?

Fredag 5 maj 2023, kl. 13.00–15.00

Var?

Fysiskt:
Elite Stadshotellet Karlstad

Digitalt:
Via Zoom, länk finns i din bokningsbekräftelse samt skickas ut samma dag.

Kostnad?

Evenemanget är kostnadsfritt.

Varmt välkommen!

eu_fond_logo

EUROPEISKA UNIONEN – EUROPEISKA REGIONALA UTVECKLINGSFONDEN

Det regionala projektet DigitalWell finansieras av Europeiska Unionen – Europiska regionala utvecklingsfonden. Syftet med DigitalWell är att vi tillsammans ska utveckla digitala lösningar för behov inom välfärden med användarens egenförmåga i fokus.