SEARCH
Stäng den här sökrutan.

Seminarium: Så kan IoT-teknik bidra till ökad hälsa i skolan

  • 25 oktober
  • 14:00
  • Digitalt via Zoom, eller fysiskt i Scaalers lokaler, Strandvägen 2, Arvika
Anmäl dig senast den 21/10

Hur kan data och insamling av data i den fysiska miljön skapa förutsättningar för att öka elevernas välbefinnande och bidra till ökat lärande? Välkommen till ett seminarium där vi delar med oss av kunskaper från projektet ”IoT i skolan för var och en”.

Vilka behov har skolan – och hur kan IoT-teknik och datainsamling bidra till att lösa dessa behov. Det är grunden för ett lärandeprojekt, där Arvika kommun tillsammans med bland andra DigitalWell Arena, Scaaler och Karlstads universitet undersöker hur IoT (Internet of Things) kan bidra till en bättre elevhälsa. Testmiljö för dessa frågeställningar är Minnebergsskolan i Arvika, en helt ny högstadieskola som invigdes till höstterminen 2021.

Projektet finansieras av Vinnova och samlar på ett unikt sätt flera olika intressen:

  • Skolans, som vill lära sig hur verksamheten med stöd av digital teknik kan utvecklas för att förbättra elevernas hälsa och öka lärandet.
  • Företagens, som får en möjlighet att testa IoT-teknik i verklig miljö. Dessutom ges förutsättningar för en dialog med skola och forskare som kan ge utökad kunskap för att utveckla nya tjänster.
  • Forskarnas, som försöker lära sig mer om införandet av tekniken och innovationsprocessen i den komplexa miljö som en skola utgör.

Vi får bland annat veta mer om:

  • Hur ökad insamling och användning av data kan öka skolans kunskap
  • Vilken teknik som finns vi på plats, vilken data som samlas in och vad är möjligt att mäta
  • Vilka utmaningar kopplade till hälsa ser personal och elever, baserat på en studie av Karlstad universitet

Hjärtlig välkomna!

Robert Rhönnstad från Scaaler, en av projektets partners, på Minnebergsskolans innergård.

När: 25 oktober kl. 14-16

Var: Online eller fysiskt i Scaalers lokaler i Arvika. (Strandvägen 2 i Arvika Näringslivscentrum.)

Målgrupp: Vi tänker oss främst intressenter från skolan, offentlig sektor och entreprenörer med intresse av hur digital teknik kan skapa bättre förutsättningar inom välfärden.

Länk till anmälan (senast 21 okt)

Läs mer om projektet på Arvika kommuns webbplats

eu_fond_logo

EUROPEISKA UNIONEN – EUROPEISKA REGIONALA UTVECKLINGSFONDEN

Det regionala projektet DigitalWell finansieras av Europeiska Unionen – Europiska regionala utvecklingsfonden. Syftet med DigitalWell är att vi tillsammans ska utveckla digitala lösningar för behov inom välfärden med användarens egenförmåga i fokus.