SEARCH
  Stäng den här sökrutan.

  Webb-tv-intervju med fokus på efterfrågeacceleration

  I det senaste avsnittet av GovTech Swedens webb-tv magasin möter Liza-Maria Norlin Lina Svensberg och Ann-Sophie Gustafsson, som berättar mer om DigitalWell Arenas efterfågeaccelerator.

  I programmet ges bland annat en djupare förklaring till idéerna bakom konceptet. Utgångspunkten är att en del av de enorma summor som läggs på offentlig upphandling kan bli en pådrivande kraft för offentlig sektor och företag att tillsammans kan utveckla nya, digitala hälsotjänster.

  I programmet ges en grundlig genomgång av den allra första upphandlingen i efterfrågeacceleratorn. Inom kort kommer Karlstads kommun att presentera det bolag och den digitala lösning som man kommer att jobba vidare med för att öka förståelsen för kognitiv svikt i vården.

  Under resans gång har inte mindre än sju bolag upphandlats och deltagit i innovationsprocessen – vilket på många sätt ritar om kartan för hur offentlig upphandling kan se ut.

  – Det är en utmaning att säga att vi inte bara köper det ni har i eran korg, utan vi vill vara med och ta fram nya tjänster. Det är ett helt nytt sätt att angripa den här utmaningen på, och det leder också till nya processer för upphandling och innovation”, säger Ann-Sophie Gustafsson, utvecklingsledare välfärdsteknik och digitalisering i Karlstads kommun.

  Se intervjun

  Här kan du ta del av intervjun i sin helhet:

  eu_fond_logo

  EUROPEISKA UNIONEN – EUROPEISKA REGIONALA UTVECKLINGSFONDEN

  Det regionala projektet DigitalWell finansieras av Europeiska Unionen – Europiska regionala utvecklingsfonden. Syftet med DigitalWell är att vi tillsammans ska utveckla digitala lösningar för behov inom välfärden med användarens egenförmåga i fokus.