SEARCH
  Stäng den här sökrutan.

  Seminarieserien CTF 35: Hur vi gynnar mer varaktiga beteenden för hälsa och klimat

  • 29 september
  • 11:00
  • Online via Zoom
  Anmäl dig senast den 29/9

  CTF bjuder in till ett digitalt seminarium på temat beteendeförändring den 29 september. Seminariet är det andra i seminarieserien ”CTF 35” och denna gång är det fokus på hur man kan stötta människor och organisationer till mer hållbara beteenden ur ett samhällsperspektiv.

  För en hållbar samhällsutveckling krävs att människor och organisationer ändrar sina vardagliga beteenden. Då behövs det produkter och tjänster som stöttar denna förändring och som får fler att välja rätt, det vill säga mer hållbart. Frågan är hur och vad visar forskningen?

  Om det handlar vårt andra seminarium i seminarieserien ”CTF 35” där vi lyfter fram aktuell forskning som tar sin utgångspunkt i att lösa nutida och framtida samhällsutmaningar. Vi kommer få lyssna till forskare som studerar beteendeförändringar, digitalisering och tjänsteutveckling med koppling till klimat och hälsa. Forskning som syftar till att utveckla ny kunskap om hur man kan stötta och utveckla tjänster som hjälper människor och organisationer till hållbara beteendeförändringar med fokus på hälsa och klimat och Agenda 2030.

  ANMÄLAN

  Seminariet är öppet för alla. Det kostar inget att delta, men anmälan krävs för att få en Zoom-länk.

  PROGRAM

  • Välkommen
   Moderator Charlotte Bäccman, lektor i psykologi
  • Beteendeförändringar
   Erik Wästlund, docent i psykologi
  • Digitaliseringens möjligheter för att främja hållbara beteenden och hälsa
   Linda Bergkvist, lektor i informatik
  • Förpackningens roll för minskat matsvinn
   Fredrik Wikström, docent i miljö- och energisystem
  • Så kan sopsortering och återvinning underlättas för konsumenten
   Helén Williams, docent i miljö- och energisystem
  • Frågor, summering och avslut

   

  FÖR VEM?

  Det här seminariet vänder sig till verksamma inom näringsliv, offentlig sektor och till politiker som vill driva förändring och innovation, samt människor som vill förändra sina vanor och beteenden för en mer hållbar framtid. Seminariet hålls på svenska med möjlighet att ställa frågor på engelska.

  Kontakt: Linda Fridberg, linda.fridberg@kau.se, 054-700 15 55.

  eu_fond_logo

  EUROPEISKA UNIONEN – EUROPEISKA REGIONALA UTVECKLINGSFONDEN

  Det regionala projektet DigitalWell finansieras av Europeiska Unionen – Europiska regionala utvecklingsfonden. Syftet med DigitalWell är att vi tillsammans ska utveckla digitala lösningar för behov inom välfärden med användarens egenförmåga i fokus.