SEARCH
  Stäng den här sökrutan.

  TechTalk: Precisionshälsa – hur når vi dit?

  Data som ger möjlighet att blicka framåt

  Hur kan vården med hjälp av data gå från att blicka bakåt till att blicka framåt – och upptäcka individuella risker innan de inträffar? I veckans TechTalk pratar Markus Lingman, överläkare och årets AI-svensk, om precisionshälsa.

  Markus Lingman, överläkare och utvecklingsstrateg på Region Halland, Årets AI-svensk 2021. Foto: Ciprian Gorga

  Hur vi använder data och information inom hälso- och sjukvården kommer att spela en avgörande roll för en säkrare och mer effektiv vård. Det kräver nya arbetssätt och mer samarbete.

  Genom att använda den senaste tekniken, inklusive AI, kan vi få nya insikter om hur hälso- och sjukvården kan utvecklas. Det gör att vi kan möta de stora utmaningar som vi ser i sjukvården idag. Det handlar bland annat om att individualisera och skräddarsy insatser, både för den enskilde patientens bästa och för att resurserna ska räcka till.

  Det innebär också att vi går från deskriptiv till prediktiv medicin. I stället för att titta på historiska data behöver vi data som förutser vad som kommer att hända, där AI kan hjälpa oss att se mönster och blicka framåt.

  Varmt välkommen att inspireras, nätverka och diskutera!

  NÄR: Tisdag 4 maj kl. 12.15-13.00
  VAR: Online via Zoom – du kopplar upp här
  FÖR VEM: För alla som är intresserade av nätverkande & digitaliseringens möjligheter.
  ANMÄLAN: Ingen anmälan behövs.

  Varmt välkomna!

  VÄLKOMMEN PÅ VÅRENS TECHTALKS

  Boka in vårens träffar i kalendern!

  DATUM
   
  TEMA
  9 mars
   
  Emerging tech 2021 – IoT
  16 mars
   
  Mixed reality
  23 mars
   
  FinTech
  30 mars
   
  CheapTech
  6 april
   
  PÅSKLOV
  13 april
   
  Ethical design
  20 april
   
  Den digitala skattkistan
  27 april
   
  Cybersoldater
  4 maj
   
  HealthTech
  11 maj
   
  Prova på 5G
  18 maj
   
  DigitalWell Arena TechTalk@Vitalis: Säkerhet
  25 maj
   
  Techinvesteringar i Norden

  DIGITALA TECHTALKS

  Alla våra TechTalks streamas, och under rådande pandemi sker de endast digitalt. Genom att gå med i Facebook-gruppen TechTalk Värmland har du hela tiden koll på veckans ämne. Ha gärna mikrofon och kamera redo, så kan du ställa frågor live och delta i diskussionsdelen. Det går givetvis bra att interagera även via chatten. Du kan se alla TechTalks i efterhand från samma grupp.

  Vi se fram emot en inspirerande vår & hoppas att du vill hänga med!

  eu_fond_logo

  EUROPEISKA UNIONEN – EUROPEISKA REGIONALA UTVECKLINGSFONDEN

  Det regionala projektet DigitalWell finansieras av Europeiska Unionen – Europiska regionala utvecklingsfonden. Syftet med DigitalWell är att vi tillsammans ska utveckla digitala lösningar för behov inom välfärden med användarens egenförmåga i fokus.