TechTalk: Precisionshälsa – hur når vi dit?

  • 2021-05-04
  • 12:15
  • Online via Zoom
Anmäl dig senast den

Data som ger möjlighet att blicka framåt

Hur kan vården med hjälp av data gå från att blicka bakåt till att blicka framåt – och upptäcka individuella risker innan de inträffar? I veckans TechTalk pratar Markus Lingman, överläkare och årets AI-svensk, om precisionshälsa.

Markus Lingman, överläkare och utvecklingsstrateg på Region Halland, Årets AI-svensk 2021. Foto: Ciprian Gorga

Hur vi använder data och information inom hälso- och sjukvården kommer att spela en avgörande roll för en säkrare och mer effektiv vård. Det kräver nya arbetssätt och mer samarbete.

Genom att använda den senaste tekniken, inklusive AI, kan vi få nya insikter om hur hälso- och sjukvården kan utvecklas. Det gör att vi kan möta de stora utmaningar som vi ser i sjukvården idag. Det handlar bland annat om att individualisera och skräddarsy insatser, både för den enskilde patientens bästa och för att resurserna ska räcka till.

Det innebär också att vi går från deskriptiv till prediktiv medicin. I stället för att titta på historiska data behöver vi data som förutser vad som kommer att hända, där AI kan hjälpa oss att se mönster och blicka framåt.

Varmt välkommen att inspireras, nätverka och diskutera!

NÄR: Tisdag 4 maj kl. 12.15-13.00
VAR: Online via Zoom – du kopplar upp här
FÖR VEM: För alla som är intresserade av nätverkande & digitaliseringens möjligheter.
ANMÄLAN: Ingen anmälan behövs.

Varmt välkomna!

VÄLKOMMEN PÅ VÅRENS TECHTALKS

Boka in vårens träffar i kalendern!

DATUM
 
TEMA
9 mars
 
Emerging tech 2021 – IoT
16 mars
 
Mixed reality
23 mars
 
FinTech
30 mars
 
CheapTech
6 april
 
PÅSKLOV
13 april
 
Ethical design
20 april
 
Den digitala skattkistan
27 april
 
Cybersoldater
4 maj
 
HealthTech
11 maj
 
Prova på 5G
18 maj
 
DigitalWell Arena TechTalk@Vitalis: Säkerhet
25 maj
 
Techinvesteringar i Norden

DIGITALA TECHTALKS

Alla våra TechTalks streamas, och under rådande pandemi sker de endast digitalt. Genom att gå med i Facebook-gruppen TechTalk Värmland har du hela tiden koll på veckans ämne. Ha gärna mikrofon och kamera redo, så kan du ställa frågor live och delta i diskussionsdelen. Det går givetvis bra att interagera även via chatten. Du kan se alla TechTalks i efterhand från samma grupp.

Vi se fram emot en inspirerande vår & hoppas att du vill hänga med!

eu_fond_logo

EUROPEISKA UNIONEN – EUROPEISKA REGIONALA UTVECKLINGSFONDEN

Det regionala projektet DigitalWell finansieras av Europeiska Unionen – Europiska regionala utvecklingsfonden. Syftet med DigitalWell är att vi tillsammans ska utveckla digitala lösningar för behov inom välfärden med användarens egenförmåga i fokus.