TechTalk: Den digitala skattkistan

  • 2021-04-20
  • 12:15
  • Online via Zoom
Anmäl dig senast den

Data som resurs för framtiden

Att data är en av framtidens viktigaste resurser är inget nytt, men hur ser egentligen den kommande gemensamma digitala infrastrukturen ut för att dela och använda data? Den här veckan presenterar Myndigheten för digital förvaltning (DIGG) sitt arbete med att göra data i Sverige till en värdefull resurs för framtidens samhälle.

När man tittar på data som samhällsresurs är en rad olika aspekter intressanta; vart data kommer ifrån, vilka data som finns och hur data kan göras tillgängliga för fler på olika sätt. Vilken nytta kan skapas, och vilka aktörer bör kunna använda den? Den offentliga sektorn bygger idag grunden för en bred infrastruktur för värdeskapande data, bl.a. Sveriges dataportal, och här har också näringslivet och civilsamhället en viktig roll att fylla.

Under detta TechTalk får du höra när Josefin Lassinantti, specialist inom öppna data, berättar mer om DIGGs arbete kring tillgängliggörande av data. Vi bjuder också in till en efterföljande diskussion i mindre grupper kring frågeställningen: Hur kan den gemensamma digitala infrastrukturen kring data skapa värde för dig som individ och deltagare, och på vilket sätt kan du bidra till att data verkligen blir en resurs för framtiden?

Varmt välkommen att inspireras, nätverka och diskutera!

NÄR: Tisdag 20 april kl. 12.15-13.00
VAR: Online via Zoom – du kopplar upp här
FÖR VEM: För alla som är intresserade av nätverkande & digitaliseringens möjligheter.
ANMÄLAN: Ingen anmälan behövs.

Varmt välkomna!

VÄLKOMMEN PÅ VÅRENS TECHTALKS

Boka in vårens träffar i kalendern!

DATUM
 
TEMA
9 mars
 
Emerging tech 2021 – IoT
16 mars
 
Mixed reality
23 mars
 
FinTech
30 mars
 
CheapTech
6 april
 
PÅSKLOV
13 april
 
Ethical design
20 april
 
Den digitala skattkistan
27 april
 
Cybersoldater
4 maj
 
HealthTech
11 maj
 
Prova på 5G
18 maj
 
DigitalWell Arena TechTalk@Vitalis: Säkerhet
25 maj
 
Techinvesteringar i Norden

DIGITALA TECHTALKS

Alla våra TechTalks streamas, och under rådande pandemi sker de endast digitalt. Genom att gå med i Facebook-gruppen TechTalk Värmland har du hela tiden koll på veckans ämne. Ha gärna mikrofon och kamera redo, så kan du ställa frågor live och delta i diskussionsdelen. Det går givetvis bra att interagera även via chatten. Du kan se alla TechTalks i efterhand från samma grupp.

Vi se fram emot en inspirerande vår & hoppas att du vill hänga med!

eu_fond_logo

EUROPEISKA UNIONEN – EUROPEISKA REGIONALA UTVECKLINGSFONDEN

Det regionala projektet DigitalWell finansieras av Europeiska Unionen – Europiska regionala utvecklingsfonden. Syftet med DigitalWell är att vi tillsammans ska utveckla digitala lösningar för behov inom välfärden med användarens egenförmåga i fokus.