SEARCH
  Stäng den här sökrutan.

  TechTalk: Den digitala skattkistan

  Data som resurs för framtiden

  Att data är en av framtidens viktigaste resurser är inget nytt, men hur ser egentligen den kommande gemensamma digitala infrastrukturen ut för att dela och använda data? Den här veckan presenterar Myndigheten för digital förvaltning (DIGG) sitt arbete med att göra data i Sverige till en värdefull resurs för framtidens samhälle.

  När man tittar på data som samhällsresurs är en rad olika aspekter intressanta; vart data kommer ifrån, vilka data som finns och hur data kan göras tillgängliga för fler på olika sätt. Vilken nytta kan skapas, och vilka aktörer bör kunna använda den? Den offentliga sektorn bygger idag grunden för en bred infrastruktur för värdeskapande data, bl.a. Sveriges dataportal, och här har också näringslivet och civilsamhället en viktig roll att fylla.

  Under detta TechTalk får du höra när Josefin Lassinantti, specialist inom öppna data, berättar mer om DIGGs arbete kring tillgängliggörande av data. Vi bjuder också in till en efterföljande diskussion i mindre grupper kring frågeställningen: Hur kan den gemensamma digitala infrastrukturen kring data skapa värde för dig som individ och deltagare, och på vilket sätt kan du bidra till att data verkligen blir en resurs för framtiden?

  Varmt välkommen att inspireras, nätverka och diskutera!

  NÄR: Tisdag 20 april kl. 12.15-13.00
  VAR: Online via Zoom – du kopplar upp här
  FÖR VEM: För alla som är intresserade av nätverkande & digitaliseringens möjligheter.
  ANMÄLAN: Ingen anmälan behövs.

  Varmt välkomna!

  VÄLKOMMEN PÅ VÅRENS TECHTALKS

  Boka in vårens träffar i kalendern!

  DATUM
   
  TEMA
  9 mars
   
  Emerging tech 2021 – IoT
  16 mars
   
  Mixed reality
  23 mars
   
  FinTech
  30 mars
   
  CheapTech
  6 april
   
  PÅSKLOV
  13 april
   
  Ethical design
  20 april
   
  Den digitala skattkistan
  27 april
   
  Cybersoldater
  4 maj
   
  HealthTech
  11 maj
   
  Prova på 5G
  18 maj
   
  DigitalWell Arena TechTalk@Vitalis: Säkerhet
  25 maj
   
  Techinvesteringar i Norden

  DIGITALA TECHTALKS

  Alla våra TechTalks streamas, och under rådande pandemi sker de endast digitalt. Genom att gå med i Facebook-gruppen TechTalk Värmland har du hela tiden koll på veckans ämne. Ha gärna mikrofon och kamera redo, så kan du ställa frågor live och delta i diskussionsdelen. Det går givetvis bra att interagera även via chatten. Du kan se alla TechTalks i efterhand från samma grupp.

  Vi se fram emot en inspirerande vår & hoppas att du vill hänga med!

  eu_fond_logo

  EUROPEISKA UNIONEN – EUROPEISKA REGIONALA UTVECKLINGSFONDEN

  Det regionala projektet DigitalWell finansieras av Europeiska Unionen – Europiska regionala utvecklingsfonden. Syftet med DigitalWell är att vi tillsammans ska utveckla digitala lösningar för behov inom välfärden med användarens egenförmåga i fokus.