SEARCH
  Stäng den här sökrutan.

  TechTalk: Mixed Reality

  Coronapandemin har begränsat det fysiska mötet, men kanske blir det mindre viktigt i framtiden?

  Infomagine är ett företag som sedan flera år tillbaka har inriktat sig starkt på VR. I veckans TechTalk guidar de oss i en virtuell värld som är på stark frammarsch.

  Inte minst har billigare och mer användarvänlig hårdvara gjort VR-teknologin mer tillgänglig, där Facebooks plattform Oculus Quest är ett exempel på det. Joakim Spetsmark och Kim Larsson, som driver Infomagine, tycker framförallt VR tillför en extra dimension när det handlar om saker vi behöver uppleva för att djupare förstå. Exempelvis finns stor potential inom olika utbildningsinsatser – där en brandövning i VR kan ta dig in i ett brinnande hus och rekonstruera både känslor av panik, stress och att det är fysiskt krävande.

  Följ även med på ett virtuellt besök i ett sjukhus, som Infomagine byggt för att visa olika centrala funktioner utan att kunderna behöver vara på plats. Eller lyssna på hur man bygger sin virtuella drömmonter, som dessutom gör mässerbjudandet tillgängligt dygnet runt.

  Välkommen att ta klivet in i den virtuella världens möjligheter!

  NÄR: Tisdag 16 mars kl. 12.15-13.00
  VAR: Online via Zoom – du kopplar upp här
  FÖR VEM: För alla som är intresserade av nätverkande & digitaliseringens möjligheter.
  ANMÄLAN: Ingen anmälan behövs.

  Varmt välkomna!

  VÄLKOMMEN PÅ VÅRENS TECHTALKS

  Boka in vårens träffar i kalendern!

  DATUM
   
  TEMA
  9 mars
   
  Emerging tech 2021 – IoT
  16 mars
   
  Ethical design
  23 mars
   
  FinTech
  30 mars
   
  CheapTech
  6 april
   
  PÅSKLOV
  13 april
   
  Mixed reality
  20 april
   
  Den digitala skattkistan
  27 april
   
  Cybersoldater
  4 maj
   
  HealthTech
  11 maj
   
  Prova på 5G
  18 maj
   
  DigitalWell Arena TechTalk@Vitalis: Säkerhet
  25 maj
   
  Techinvesteringar i Norden

  DIGITALA TECHTALKS

  Alla våra TechTalks streamas, och under rådande pandemi sker de endast digitalt. Genom att gå med i Facebook-gruppen TechTalk Värmland har du hela tiden koll på veckans ämne. Ha gärna mikrofon och kamera redo, så kan du ställa frågor live och delta i diskussionsdelen. Det går givetvis bra att interagera även via chatten. Du kan se alla TechTalks i efterhand från samma grupp.

  Vi se fram emot en inspirerande vår & hoppas att du vill hänga med!

  eu_fond_logo

  EUROPEISKA UNIONEN – EUROPEISKA REGIONALA UTVECKLINGSFONDEN

  Det regionala projektet DigitalWell finansieras av Europeiska Unionen – Europiska regionala utvecklingsfonden. Syftet med DigitalWell är att vi tillsammans ska utveckla digitala lösningar för behov inom välfärden med användarens egenförmåga i fokus.