SEARCH
  Stäng den här sökrutan.

  TechTalk: WoodTech

  Skog, innovation och digitalisering

  Att skog är en viktig resurs i Värmland behöver inte argumenteras kring, men hur går skogen ihop med innovation och digitalisering? Kanske hittar vi nästa stora innovation via tävlingen What wood you do? Denna vecka har vi besök av Paper Province och The Wood Region.

  Sprunget ur den värmländska skogs- och maskinindustrin är Paper Province ett världsledande bioekonomikluster. Paul Nemes, vice vd, berättar om arbetet med att möjliggöra omställningen till ett fossilfritt samhälle med hjälp av skogen.

  Carina Welin, kommunikatör, fortsätter kring vad digitala processer har för roll i omställningen, och hur Paper Province arbetar för att kombinera innovation och digitalisering med skogen – en chans för dig att bidra.

  Med fokus på material och teknikutveckling, startades testbädden The Wood Region i värmländska Sysslebäck. Här 3D-printas prototyper i biomaterial. Vi får en inblick i själva verksamheten, guidade av industridesignern Alexsander Nordvall.

  På grund av läget med Covid-19 kan du endast delta på detta TechTalk genom livestream. Länken publiceras i Facebook-gruppen TechTalk Värmland en stund före start.

  Välkommen!

  LIVESTREAM

  Glöm inte att vi numer streamar alla TechTalks live. Genom att gå med i Facebook-gruppen TechTalk Värmland får du inför varje veckas TechTalk en länk att titta via. Där kan du även se TechTalket i efterhand.

  VÄLKOMMEN PÅ VÅRENS TECHTALK-TRÄFFAR

  DATUMTEMA
  10 marsFoodTech
  17 marsTourismTech
  24 marsOutnyttjad digital potential
  31 marsInternet of Things
  7 aprilWoodTech
  14 aprilPÅSKLOV
  21 aprilFemTech
  28 aprilÅrets digitala välfärdsinnovation
  5 majPARTNERRESA TILL VITALIS
  (Uppskjuten pga Covid-19)
  12 majKampen om skärmtid
  19 majExperience shopping
  26 majHuman augmentation & robotics

   

  TECHTALK VÄRMLAND – VAD & HUR?

  TechTalk Värmland fokuserar på hur vi som människor, företag och organisationer påverkas av den pågående digitaliseringen. Syftet med träffarna är att lära från varandra, inspireras och utvecklas.

  Om du vill tar du med dig din egen matlåda och värmer i Coffice eller hämtar mat från restaurangen Nova i bottenplan. Vi bjuder på kaffe på plats. Platsen är hos Compare på Karlstad Innovation Park om inget annat anges.

  Gå gärna med i Facebook-gruppen TechTalk Värmland så får du löpande information om vad som händer och möjlighet att diskutera före och efter träffarna. Annars är det bara att dyka upp, ingen anmälan krävs.

  eu_fond_logo

  EUROPEISKA UNIONEN – EUROPEISKA REGIONALA UTVECKLINGSFONDEN

  Det regionala projektet DigitalWell finansieras av Europeiska Unionen – Europiska regionala utvecklingsfonden. Syftet med DigitalWell är att vi tillsammans ska utveckla digitala lösningar för behov inom välfärden med användarens egenförmåga i fokus.