SEARCH
  Stäng den här sökrutan.

  Framgångsrik digital satsning riktas mot hälsosektorn

  Digitalwell Arena blir en av tre nya samarbetsparter i Be Digitals utökade satsning. Arbetet är inriktat på digital utveckling av företag inom hälsosektorn och besöksnäringen på den värmländska landsbygden.

  Satsningen på Be Digital har pågått under två år och riktar sig mot små och medelstora företag. Det framgångsrika arbetet har resulterat i att Be Digital-konceptet nu i nationell konkurrens fått medel från Tillväxtverket. Den utökade satsningen är nischad mot en delvis ny målgrupp inom besöksnäringen och hälsosektorn.

  Syftet med den utvidgade satsningen på Be Digital är att skapa bättre förutsättningar, konkurrenskraft och hållbarhet för företag på landsbygden genom digital affärsutveckling. Be Digitals metodik innehåller en guidning i företagets hela digitala resa, test av företagets digitala mognad, matchning mot leverantörer och samarbetspartners, inspiration och nätverk. Företagen ska genom insatserna uppnå en större förståelse för hur digitalisering är en del av företagets hela verksamhetsutveckling.


  Magnus Bårdén, innovationsledare och vd på Compare, ser spännande möjligheter när Digitalwell Arena samarbetar med Be Digital.

  – Vi hoppas att vi genom det här samarbetet kan hjälpa företag som jobbar med hälsotjänster på flera sätt. Dels kan digital verksamhetsutveckling göra att man når fler och nya användare, dels kan satsningen skapa möjligheter till att helt nya tjänster. Den kombinationen känns väldigt spännande ur Digitalwell Arenas perspektiv, säger Magnus Bårdén, innovationsledare och VD för Compare.

  Compare står bakom både Be Digital och Digitalwell Arena. Samarbetspartners och delfinansiärer i den utökade Be Digital-satsningen är förutom Compare Almi Värmland och Visit Värmland.

  Ambitionen är att under året erbjuda mellan 25 och 50 företag digital rådgivning.

  – Rådgivningen är öppen för alla landsbygdsföretag i Värmland, utom de i Karlstad kommun, men primärt för företag inom besöksnäring och hälsosektorn. Vi är övertygade om att företagens förmåga att ta tillvara på digitaliseringens möjligheter är central för deras överlevnad och utveckling, säger Stefan Skoglund, digital affärsutvecklare på Compare och ansvarig för Be Digital.

  eu_fond_logo

  EUROPEISKA UNIONEN – EUROPEISKA REGIONALA UTVECKLINGSFONDEN

  Det regionala projektet DigitalWell finansieras av Europeiska Unionen – Europiska regionala utvecklingsfonden. Syftet med DigitalWell är att vi tillsammans ska utveckla digitala lösningar för behov inom välfärden med användarens egenförmåga i fokus.