SEARCH
  Stäng den här sökrutan.

  Digitalt nytänkande

  En kortlek med kort som beskriver egenskaper på digitala lösningar och digital teknik. Detta verktyg öppnar inte bara upp för ny teknik, det ger även nya idéer när du kombinerar korten i olika variationer

  Vad?

  Varför?

  När?

  Hur?

  Tips!

  Vad?

  Detta är en kortlek innehållande två olika sorters kort: en del som beskriver egenskaper på digitala lösningar och en del med digital teknik. 

  Varför?

  Ibland är det lätt att låsa sig vid en viss typ av tillgänglig teknik vid idégenerering. Detta verktyg öppnar inte bara upp för ny teknik, utan ger även nya idéer när du kombinerar korten i olika variationerMolnbaserad + VR kan plötsligt betyda något helt nytt i ert sammanhang och bidra till ny kreativitet och nya idéer kring det digitala.  

  När?

  Vid idégenerering och med fördel under en workshopDetta verktyg fungerar bra i grupper om 2 -10 personer. 

  Innan du använder dessa kort kan det vara bra att gjort några enklare uppvärmningsövningar, så att kreativiteten flödar lättare i gruppen. Brainsketching kan exempelvis vara en bra övning att börja med. 

  Efter denna övning kan det vara lämpligt med en övning som bygger vidare på de nya idéerna och tankarna som cirkulerat i gruppen. 

   

  Hur?

  Ladda ner pdf-filen nedan, skriv ut och klipp ut. Använd gärna något tjockare papper så att korten håller för många workshops.

  Blanda korten och lägg dem sedan i två högar (se färg på baksidan inför uppdelning)Turas om att öppna upp de översta korten i högarna. Kombinera och diskuteraVill ni fortsätta efter att ni gått igenom korten? Blanda och börja om med nya kombinationer. Fortsätt tills ni känner att ni fått tillräckligt med bra idéer eller det är dags för nästa övning – nu med ny höjd i det tekniska tänket.

  Tips!

  Detta är inte en stor kortlek, men de öppnar upp för många övningar och tillvägagångssätt. Hitta det sätt som passar bäst för just er!

  Maximera korten

  Som ett avslutande övning kan ni öppna alla korten. Vad händer om ni kombinerar 3 av korten? Nya idéer?

  Diskutera möjliga lösningar

  Ett alternativ är att skapa grupper om 6 personer och sedan dela upp korten så att alla får 2 var (en med egenskap och en med teknik). Öppna korten individuellt och fundera kring möjliga lösningar med hjälp av dessa. Diskutera sedan runt bordet när alla delar med sig av sina idéer och tankar.

  Kontakta oss!

  Kontakta mig om du vill ha stöd i att hitta ett mer innovativt och användarfokuserat arbetssätt i utvecklingen av era digitala erbjudanden och tjänster inom hälsa och välfärd. 

  Marika Martin

  Process Development Designer
  +46 (0)73 028 81 68
  marika.martin@compare.se

  eu_fond_logo

  EUROPEISKA UNIONEN – EUROPEISKA REGIONALA UTVECKLINGSFONDEN

  Det regionala projektet DigitalWell finansieras av Europeiska Unionen – Europiska regionala utvecklingsfonden. Syftet med DigitalWell är att vi tillsammans ska utveckla digitala lösningar för behov inom välfärden med användarens egenförmåga i fokus.