SEARCH
  Stäng den här sökrutan.

  VÄGLEDNING I STADEN

  VÄGLEDNING I STADEN

  Personer med nedsatt kognitiv förmåga kan inte alltid ta till sig information, vägledning och stöd som den är utformad i staden. Hur kan vi erbjuda stöd för vägledning för dem?

  Vad handlar utmaningen om och varför är den viktig att ta sig an?

  Personer med nedsatt kognitiv förmåga kan inte alltid ta till sig information, vägledning och stöd på det viset som den är utformad i staden. De behöver anpassad information och anpassat stöd för att klara sig på egen hand. Det är en stor grupp av människor som påverkas. ”Vägledning i staden” skulle kunna erbjuda de här människorna större trygghet och inkludering i samhället. Samtidigt kan det också bidra till en högre grad av egenförmåga och självständighet. Om vägledningen kan ske digitalt i högre grad frigörs också resurser hos offentlig sektor, samt leder till ökad trygghet och ökat oberoende också hos anhöriga.

  Vår utmaning

  Hur kan vi, genom digitala verktyg, hjälpa personer med nedsatt kognitiv förmåga att skapa strategier för ökad självständighet, när de rör sig i samhället?

  Det här ska vi göra nu

  Nästa steg är att förverkliga idéer. Hur ska och kan dessa tjänster faktiskt fungera?

  För att komma vidare i detta case är VOF i Karlstads kommun mycket intresserade av att skapa ett samarbete med ett eller flera företag som skulle vilja ta sig an denna utmaning.

  Behovsägare

  Karlstads kommun

  Kontaktperson

  Josephine Schapiro, Project Manager, DigitalWell
  +46 (0)73 026 24 01
  josephine.schapiro@compare.se

   

  Okategoriserad

  Virtual visit to Norway

  Welcome to join a virtual visit hosted by the Estonian Investment Agency with focus on HealthTech, CleanTech and FinTech. Named ‘the most advanced digital society

  eu_fond_logo

  EUROPEISKA UNIONEN – EUROPEISKA REGIONALA UTVECKLINGSFONDEN

  Det regionala projektet DigitalWell finansieras av Europeiska Unionen – Europiska regionala utvecklingsfonden. Syftet med DigitalWell är att vi tillsammans ska utveckla digitala lösningar för behov inom välfärden med användarens egenförmåga i fokus.