SEARCH
  Stäng den här sökrutan.

  Mer tillgänglig välfärdsteknik

  Äldre personer som söker sig till kommuner för att få stöd kring välfärdsteknik upplever idag att det är svårt att få individanpassad hjälp. Hur skulle en digital lösning göra utbudet av välfärdsteknik tillgängligt för äldre i Dalarna?

  Vad handlar utmaningen om och varför är den viktig att ta sig an? 

  Med en växande åldrande befolkning efterfrågar allt fler äldre tillgång till välfärdsteknik. För många äldre personer är självständighet och rätten att själv kunna fatta beslut viktig. Dock finns intrycket att det är stora olikheter i tillgången till – och information kring välfärdsteknik mellan kommuner samt handledare i kommuner. 

  Välfärdsteknik erbjuder redan idag olika lösningar inom bland annat tillsyn och service. I dagsläget behöver äldre vända sig till sin kommun eller regionen för att få ta del av informationen. De är då beroende av hur biståndshandläggare/förskrivare hanterar ärendet och upplever då ofta att de inte får göra aktiva och trygga val. Personer i behov av välfärdsteknik ska inte uppleva att de bor på fel sida om kommungränsen för att få tillgång till den välfärdstekniska lösning som hade passat individen bäst.  

  Målformulering

  Ökad nöjdhet hos personer med behov av välfärdsteknik, samt tillgänglighet till samma information kring utbud av välfärdsteknik överallt inom Dalarna. 

  Behovsbild

  Göra välfärdstekniken tillgänglig för äldre personer i Dalarna på jämlika villkor. Val och beslut ska utgå från individen och dennes anhöriga.

  Behovsägare

  Region Dalarna

  Delta i digifysiskt workshop 20 November 2020

  Jobbar du på ett företag eller är entreprenör med kunskap och intresse om digitaliseringens möjligheter? Kanske jobbar du inom vård och omsorg eller studerar inom någon av dessa områden? 

  Vi vill gärna ta del av dina tankar och din kunskap!

  Läs mer och anmäl dig här

  Marika Martin

  Process Development Designer
  +46 (0)73 028 81 68
  marika.martin@compare.se

  Okategoriserad

  Virtual visit to Norway

  Welcome to join a virtual visit hosted by the Estonian Investment Agency with focus on HealthTech, CleanTech and FinTech. Named ‘the most advanced digital society

  eu_fond_logo

  EUROPEISKA UNIONEN – EUROPEISKA REGIONALA UTVECKLINGSFONDEN

  Det regionala projektet DigitalWell finansieras av Europeiska Unionen – Europiska regionala utvecklingsfonden. Syftet med DigitalWell är att vi tillsammans ska utveckla digitala lösningar för behov inom välfärden med användarens egenförmåga i fokus.