SEARCH
  Stäng den här sökrutan.

  Leap Seminarium – Upphandling som verktyg för att främja innovation

  • 17 april
  • 10:00
  • Online
  Anmäl dig senast den 17/4

  Välkommen till den tredje och sista delen av seminarieserien om upphandling och innovation. Vid detta tillfälle får du möjlighet att ta del av internationella perspektiv kring användningen av upphandling som ett verktyg för att driva innovation, med exempel från bland annat Belgien. Du kommer även få höra om leverantörernas synvinkel i upphandlingsprocessen.
  Seminariet kommer att hållas på engelska.

  • Seminariet riktar sig främst till dig som på något sätt hanterar frågor om upphandling och anbudsinfordringar inom företag och offentlig sektor. Arrangörerna bakom seminarieserien är Leap for Life, Compare och eHealth Arena som tillsammans arrangerar seminarieserien som ett erbjudande inom projektet Health Data Sweden.

  Program

  • 10:00 – Välkommen, introduktion till Health Data Sweden, seminarieserien och dagens seminarium
  • 10:10 – Innovation Procurement – Best Practices from Belgium

   An Schrijvers and Louise Vandenberghe, Flanders Innovation and Entrepreneurship och Program for Innovation Procurement

  • 10:40 – Managing risk of using new tech in public & private sector

   Ruben Van Caelenberg, Addestino

  • 11:00 – Paus
  • 11:10 – Demand Driven Innovation in Värmland – A Startup Case

   Martin Larsson, CEO Habbie, Habbie, a digital innovation for and with those who will use the service

  • 11:00 – Paus
  • 11:40 – Sammanfattning, kommande seminarium och avslut

  Det kommer finnas möjlighet att under seminariet ställa frågor till talarna.

   

  Talare:

  An Schrijvers

  Advisor Innovation Procurement, PIO – Program for Innovation Procurement (PIP)

  Flanders Innovation and Entrepreneurship (VLAIO)

  An Schrijvers har en doktorsexamen i statsvetenskap, med inriktning på europeisk politik. Efter tio års forskning/utbildning vid Ghent University, övergick hon till belgisk vetenskap och innovationspolitik år 2011. 2017 anslöt hon sig till Programmet för innovationsupphandling (PIP). Genom programmet har Flanderns regering som mål att uppmuntra alla offentliga organisationer i Flandern att strategiskt använda sin stora inköpskraft för att främja innovation.På bara sju år blev PIP ett starkt varumärke och etablerade en portfölj med över 100 innovationsupphandlingsprojekt inom olika politiska områden.

  Louise Vandenberghe

  Advisor Innovation Procurement, PIO – Program for Innovation Procurement (PIP)

  Flanders Innovation and Entrepreneurship (VLAIO)

  Louise Vandenberghe är innovationsinköpsrådgivare inom Programmet för innovationsupphandling (PIP) i Flandern. Inom ramen för PIP hjälper hon den flamländska offentliga sektorn – genom offentlig upphandling – att utveckla, testa och validera innovativa lösningar för behov som saknar färdiga lösningar på marknaden.

  Ruben Van Caelenberg

  Principal, Addestino

  Ruben Van Caelenberg är chef på Addestino, ett teknikkonsultföretag specialiserat på digital innovation, strategi och transformation. Genom hela sin karriär har hans passion varit att skapa en verklig inverkan genom att samarbeta med andra och använda sig av den senaste tekniken. Inom Addestino har Ruben lett och stöttat många innovationsanskaffningsprojekt, en erfarenhet som han kommer dela med sig av under detta seminarium.

  Martin Larsson

  CEO, Habbie

  Martin Larsson Martin är VD för Habbie, en innovativ startup baserad i Sverige, som utvecklar en hälso- och rehabiliteringsplattform. Med enh bakgrund inom reklam och media grundade Martin Bacill, en reklam- och innovationsbyrå, innan han fördjupade sig i teknikdriven hälso- och sjukvård. Habbie startade som ett samverkansprojekt mellan Martins byrå och en svensk kommun, delvis finansierat av Vinnova. Denna satsning lade grunden för Habbies innovativa tillvägagångssätt för att motivera individer i deras rehabiliterings- och träningsresor.

  NÄR: 17 april 2024, 10:00-12:00

  VAR: Online

  CONTACT:

  Elin Jonsson
  Projektledare eHealth Arena och ansvarig för Access till finansiering Health Data Sweden elin.a.jonsson@ehealtharena.se
  elin.a.jonsson@ehealtharena.se
  eu_fond_logo

  EUROPEISKA UNIONEN – EUROPEISKA REGIONALA UTVECKLINGSFONDEN

  Det regionala projektet DigitalWell finansieras av Europeiska Unionen – Europiska regionala utvecklingsfonden. Syftet med DigitalWell är att vi tillsammans ska utveckla digitala lösningar för behov inom välfärden med användarens egenförmåga i fokus.