SEARCH
  Stäng den här sökrutan.

  Stort intresse för kvalitetssäkring av hälsoappar på Vitalis

  Under tre dagar deltog DigitalWell Arena på Vitalis - Nordens ledande event om eHälsa och framtidens vård och omsorg. Den här gången med en fråga vara på mångas läppar: Hur kan vi kvalitetssäkra hälsoappar?

  Under tre dagar deltog DigitalWell Arena på Vitalis – Nordens ledande event om eHälsa och framtidens vård och omsorg. Den här gången med en fråga vara på mångas läppar: Hur kan vi kvalitetssäkra hälsoappar?

  Frågor kopplade till just hälsoappar hade i årets upplaga av Vitalis ett eget tematiskt spår på, där bland andra Läkemedelsverket och e-hälsomyndigheten deltog. 

  Skapa trygghet för hälsoinnovation

  Marie Granander och Mari Banck föreläste om hur DigitalWell Arena bygger stöd för validering, test och utbildning som ger trygghet och kunskap för digital hälsoinnovation.

  – Vi driver på i den här frågan och jobbar för en lösning, och vi märker att det finns ett stort intresse, säger Marie Granander, projektledare för DigitalWell Arena.

  Mari Banck och Marie Granander var två av föreläsarna på Vitalis spår om hälsoappar.

  DigitalWell Arena står tillsammans med flera andra aktörer i startgroparna för att ta ett nationellt initiativ kring kvalitetssäkring av hälsoappar.

  – Det har varit lite droppen som urholkar stenen, bara för något år sedan tror jag aldrig man hade satt ihop ett dedikerat spår kring hälsoappar på Vitalis. Men frågan om hur alla de här apparna ska kunna utvärderas återkommer hela tiden, säger Jonas Matthing.

  Insamlad data går förlorad

  Forskning har visat att bara en liten del av alla hälsoapparna uppfyller de krav som förväntas av hälsosystemet. Det kan utgöra en risk för användarna, avsaknaden av standarder innebär också att värdet av data som samlas in blir ytterst begränsad i hälso- och sjukvårdssystemet.

  Startups från DigitalWell Incubator

  Med sig till Vitalis hade DigitalWell Arena också samarbetspartners från offentlig sektor, bland annat Arvika Näringslivscentrum och Karlstads kommun. Dessutom ett antal startups från DigitalWell Incubator: Call Knut, MedNote, Zappy, Probits, DigitalTolk och TNT.

  Jonas Matthing och Marie Granader i vimlet vid DigitalWell Arenas monter på Vitalis, där också flera startups från DigitalWell Incubator fanns på plats.

  eu_fond_logo

  EUROPEISKA UNIONEN – EUROPEISKA REGIONALA UTVECKLINGSFONDEN

  Det regionala projektet DigitalWell finansieras av Europeiska Unionen – Europiska regionala utvecklingsfonden. Syftet med DigitalWell är att vi tillsammans ska utveckla digitala lösningar för behov inom välfärden med användarens egenförmåga i fokus.