SEARCH
  Stäng den här sökrutan.

  Innovationsforum: VR som verktyg för minskad stress i arbetslivet

  • 9 december
  • 08:30
  • Online via Zoom
  Anmäl dig senast den

  Hur kan meditation i Virtual Reality bidra till att minska stressen i arbetslivet? Följ med på ett öppet Innovationsforum 11 november kl.8.30-9.30 med det isländska företaget Flow, vars VR-tjänst erbjuder ett meditativt avbrott under arbetsdagen – med en utblick över fantastiska miljöer. En digital träff för alla som är intresserade av hur vi kan minska stressen på jobbet och skapa en bättre balans i livet och våra företag.

  Stressrelaterad psykisk ohälsa är den dominerande orsaken till sjukfrånvaro i Sverige. Enligt en rapport från Försäkringskassan stod stressrelaterade sjukskrivningar för över 40 procent av alla pågående sjukfall under första kvartalet 2020.

  Under detta öppna innovationsforum bjuder Flows grundare Tristan Elisabeth Gribbin på en introduktion till deras digitala meditationstjänst i VR för företag. Styrkan är tillgängligheten, eftersom du inte ens behöver lämna kontoret för att helt byta miljö och sinnesstämning.

  Det handlar bland annat om:

  • Hur du stoppar stresskänslan innan den hunnit börja, omformulerar ditt synsätt på stress och minskar dess negativa effekter.
  • Hur du vässar ditt fokus, flyr distraktioner för att nå nya produktivitetsnivåer.
  • Hur du skapar starkare, mer hälsosamma och tillfredsställande relationer med dina medarbetare och andra människor i din närhet.
  • Det blir även ett kort, digitalt yogapass och information om hur företag kan göra för att prenumerera på tjänsten, där även VR-headset ingår som en del i helhetslösningen. 

  Innovationsforumet arrangeras av DigitalWell Ventures tillsammans med Flow. Du ansluter till mötet i Zoom direkt här.

  NÄR: Torsdag 11 november kl. 08.30-09.30
  VAR: Online via Zoom – du kopplar upp här
  FÖR VEM: För alla som är intresserade av digitaliseringens möjligheter.
  ANMÄLAN: Ingen anmälan behövs.

  eu_fond_logo

  EUROPEISKA UNIONEN – EUROPEISKA REGIONALA UTVECKLINGSFONDEN

  Det regionala projektet DigitalWell finansieras av Europeiska Unionen – Europiska regionala utvecklingsfonden. Syftet med DigitalWell är att vi tillsammans ska utveckla digitala lösningar för behov inom välfärden med användarens egenförmåga i fokus.