SEARCH
  Stäng den här sökrutan.

  Vinna eller försvinna?

  570 nya företag. Det är vad Värmland går miste om varje år på grund av ett ojämställt näringsliv.

  Konferensen Vinna eller försvinna? riktar sig till dig som företagsfrämjare, företagare eller tjänsteperson inom offentlig verksamhet och handlar om att hitta metoder och motivation för ett jämställt värmländskt näringsliv.

  Programmet är laddat med spännande föreläsare på temat näringsliv och finansiering som kommer att erbjuda dig nya perspektiv, insikter och intressanta panelsamtal.
  Vinna eller försvinna? sänds digitalt från Karlstad CCC den 27 maj och pågår 13.00-16.00. Det är kostnadsfritt att delta.

  Tillsammans gör vi Värmland till en vinnare!

  INNEHÅLL

  Camilla Wagner
  Camilla Wagner är journalist, debattör och författare. Hon är partner i konsultföretaget Management by Kerstin och sedan 2015 en av ägarna till Klara K. Genom sitt mångåriga arbete med Veckans Affärers välkända lista över näringslivets mäktigaste kvinnor har Camilla djup insikt i kvinnors förutsättningar i arbetslivet.

  480 miljarder skäl till jämställdhet

  Ingen vaknar på morgonen och tänker ”Hur ska jag exkludera och diskriminera idag?” Ändå reproduceras gamla normer om och om igen och drömmen om ett jämställt samhälle ter sig ofta overklig. Men det finns vägar att gå och belöningen är minst sagt enorm. För ett par år sedan räknade analysbolaget McKinsey ut att ökad jämställdhet kan bidra till ökad global tillväxt med12 biljoner USD till år 2025. För Sveriges del visar beräkningar att BNP kan öka med 480 miljarder kronor per år, om kvinnor får samma köpkraft som män. Har vi verkligen råd att avstå?
  Camilla Wagner föreläser och är moderator för dagen.

  Nora Bavey
  Nora Bavey är en entreprenör och riskkapitalist som är verksam inom tech-världen. Hon har startat utbildningsinitiativet Unitech och har erfarenhet från internationella företag och start-ups. IDG utsåg henne till årets digitala inspiratör 2018 och Nora fanns med på Veckans Affärers lista över Sveriges 101 supertalanger 2019.

  Pengar är makt

  ”Jag sökte kapital som gravid kvinna med utländsk bakgrund och det var det tuffaste jag har gjort. Frågorna jag fick kring min affärsidé var så otroligt mycket mer knutna till deras fördomar om vem jag är än till affärsmodellen. Jag vill bli den investeraren som jag aldrig fick möta”.

  Mångfaldsanalys av Add Gender
  Lyssna till Add Genders vd Pernilla Alexandersson, när hon sammanfattar mångfaldsanalysen om hur företagsfrämjare i Värmland arbetar för att nå olika målgrupper.
  Hon kommer också att ge tips och praktiska förslag till hur vi kan nå fler och nya målgrupper.

  Betraktelser av Sofia & Olof Wretling
  För svenska folket är Olof Wretling känd som en del av humorgruppen Klungan och Mammas Nya Kille. Han har också haft framträdande roller i flertalet TV-program, bland annat i julkalendern ”Tusen år till julafton”.
  Sofia Wretling är utbildad i drama och dramaturgi vid Göteborgs universitet. De senaste 20 åren har hon frilansat som skådespelare. Hon var under lång tid både konstnärlig ledare och skådespelare på Teater Jaguar i Göteborg.

  The Yes Way
  The Yes Way tillhandahåller metoder och skräddarsyr stöd för att stötta entreprenörer och innovatörer. Många vill stärka och bredda innovationskraften i Sverige och de flesta förstår värdet av att arbeta jämställt och inkluderande i sina verksamheter. Men lika många undrar hur de ska gå till väga rent konkret. Dels för att påbörja men också för att utvecklas eller säkerställa kontinuitet. Där kan The Yes Way hjälpa till.

  Stina Höök
  Regionråd Stina Höök kommer att inleda dagen och delta i panelsamtal.

  Åsa Johansson
  Regionråd Åsa Johansson kommer att delta i panelsamtal.

  Panelsamtal
  Panelsamtal om Värmlands utmaningar inom riskkapital, finansiering och företagsstöd. Deltar gör bland annat banker, företagsfrämjare och Region Värmland.

  Deltagande är kostnadsfritt.

  Vinna eller försvinna? arrangeras av Region Värmlands projekt Verksamt Värmland 2.0 och Hållbara Värmland, med stöd från Tillväxtverket och Europeiska regionala utvecklingsfonden.

  eu_fond_logo

  EUROPEISKA UNIONEN – EUROPEISKA REGIONALA UTVECKLINGSFONDEN

  Det regionala projektet DigitalWell finansieras av Europeiska Unionen – Europiska regionala utvecklingsfonden. Syftet med DigitalWell är att vi tillsammans ska utveckla digitala lösningar för behov inom välfärden med användarens egenförmåga i fokus.