SEARCH
  Stäng den här sökrutan.

  COMPARE-LUNCH: DIGITALA LABB OCH LÄRMILJÖER I VÄRLDSKLASS​

  På nästa Compare-lunch får vi besök av Universeum i Göteborg, Nordens mest besökta science center. Just nu bygger de nästa generation vetenskapscenter. En storsatsning på bland annat digitalisering och AI för ökad innovationskraft, stärkt kompetensförsörjning och en hållbar samhällsutveckling. Allt för att göra mer nytta för fler.

  Behovet av digital kompetens är stor, 70 000 spetskompetenser kommer saknas i Sverige om inget görs idag. Tillsammans måste vi inspirera fler kring möjligheterna som finns inom det digitala. Ett arbete som behöver ske i alla åldersgrupper, från grundskolan till redan yrkesverksamma personer. Universeum i Göteborg driver flera satsningar, kurser och program för att bland annat låta människor utforska dagens och framtidens digitala teknik.

  Hör när Björn Edlund, utvecklingschef på Universeum, berättar om deras storsatsning på digitalisering som bland annat omfattar en ny visualiseringsdom. En unik nationell satsning på digitala labb och lärmiljöer med teknik i världsklass, som öppnar i etapper fram till våren 2022. Han berättar om projektet Framtidsambassadörer som ska göra att fler elever klarar kunskapskraven i naturvetenskap och teknik och om The Hub som låter människor utforska den nya teknikens möjligheter och hur teknologiska framsteg kan bidra till en hållbar framtid.

  Det och mycket mera får du ta del av på vår nästa digitala Compare-lunch den 26 mars.

  Välkommen att inspireras, diskutera och nätverka!

  FÖR VEM

  För alla som är intresserade av nätverkande och aktuella ämnen kring digital utveckling och innovation.

  NÄR

  Fredag 26 mars kl. 11.45-13.00
  Programmet startar kl. 12.00

  PLATS

  Digitalt deltagande via Zoom, anslutningslänk hittar du i din bekräftelse.

  KOSTNAD

  Träffen är kostnadsfri.

  Vi ser fram emot att träffa er, analogt eller digitalt!

  Varmt välkomna!

  eu_fond_logo

  EUROPEISKA UNIONEN – EUROPEISKA REGIONALA UTVECKLINGSFONDEN

  Det regionala projektet DigitalWell finansieras av Europeiska Unionen – Europiska regionala utvecklingsfonden. Syftet med DigitalWell är att vi tillsammans ska utveckla digitala lösningar för behov inom välfärden med användarens egenförmåga i fokus.