SEARCH
  Stäng den här sökrutan.

  Compare-lunch: Intervju med Vinnovas generaldirektör

  Innovationskraft i Sverige och Värmland

  Välkommen till årets sista Compare-lunch när vi får besök av Darja Isaksson, generaldirektör på Sveriges Innovationsmyndighet Vinnova. Sverige rankas tvåa i världen på innovation. På vilket sätt spelar näringslivet en aktiv roll och varför är innovationsförmågan i offentlig sektor avgörande för de utmaningar vi står inför?

  När riskerna är stora och resultaten känns långt bort ska Vinnova borga för satsningar på det nya och det oprövade för att stärka Sveriges tillväxtkonkurrenskraft och angripa de stora samhällsutmaningarna. Inte minst har coronapandemin satt ljus på att vi ständigt ställs inför nya utmaningar. Utmaningar som kräver innovativa lösningar. Något regeringen lägger vikt på genom att föreslå att Vinnova nästa år får höjda anslag med 545 miljoner kronor  i en budget som redan omfattar tre miljarder. 

  Under denna Compare-lunch möter vi Darja Isaksson, kvinnan som sedan 2018 har ansvar för att leda denna jättelika experimentverkstad. Hennes egen experimentlusta har hon burit med sig sedan unga år, då hon lödde kretskort och programmerade hemma i Munksund.  Darja Isaksson är dessutom ledamot i regeringens digitaliseringsråd och grundare av de digitala byråerna inUse och Ziggy Creative Colony. 

  SAMTAL OM VÄRMLANDS INNOVATIONSMÖJLIGHETER

  Lunchen avslutas med ett panelsamtal med Margareta Friman, prorektor på Karlstads universitet, Lars Christensenbiträdande regiondirektörAnn Otto Nemesutvecklingsdirektör i Karlstad kommun, och Fredrik Svensson, ordförande i Compare. Vi tar ner samtalet på regional nivå och diskuterar hur vi genom innovation och samarbete kan lyfta Värmland att bli en ännu mer attraktiv och konkurrenskraftig region.

  Välkommen att inspireras, diskutera och nätverka kring detta högaktuella ämne!

  FÖR VEM

  För alla som är intresserade av nätverkande och aktuella ämnen kring digital utveckling och innovation.

  NÄR

  Fredag 27 november kl. 11.30-13.00
  Programmet startar kl. 12.00

  PLATS

  Digitalt deltagande via Zoom, anslutningslänk hittar du i din bekräftelse.

  KOSTNAD

  Träffen är kostnadsfri.

  Vi ser fram emot att träffa er, analogt eller digitalt!

  eu_fond_logo

  EUROPEISKA UNIONEN – EUROPEISKA REGIONALA UTVECKLINGSFONDEN

  Det regionala projektet DigitalWell finansieras av Europeiska Unionen – Europiska regionala utvecklingsfonden. Syftet med DigitalWell är att vi tillsammans ska utveckla digitala lösningar för behov inom välfärden med användarens egenförmåga i fokus.