SEARCH
  Stäng den här sökrutan.

  LIVSVIKTIGT HITTEPÅ

  Att gå från att göra hjärtkompressioner till att planera evenemang är ett branschbyte som heter duga. Hur hittar en meningsfullhet i ett yrke som, av många, ses som hittepå? Vilken nytta gör evenemang egentligen?

  För drygt fem år sedan ingick adrenalinkickar och att rädda livet på människans bästa vän i min vardag. Det var lätt att förklara vad jag arbetade med och nya bekantskaper bekräftade att jag spelade en viktig roll. Jag arbetade på akut- och intensivvårdsavdelningen på ett av Europas största djursjukhus. Mina arbetsuppgifter var minst sagt meningsfulla. 

  Känslan av sammanhang och meningsfullhet kan motverka stress och höja livskvaliteten, enligt studier utförda med KASAM-modellen (källa 1källa 2)Efter att ha kämpat med knän som inte höll för den tunga belastningen i djursjukvården var ett branschbyte oundvikligt, men var skulle jag hitta ett skrivbordsjobb som gick att jämföra med att rädda livet på människors fyrbenta livskamrater? 

  Under mitt sista år på universitetsutbildningen i media- och kommunikationsvetenskap ramlade jag över en tjänst som eventkoordinator på Stiftelsen Compare. Jag har länge varit aktiv inom kulturevenemang på fritiden, men hur skulle ett sådant ”hittepå-jobb” uppfylla den meningsfullhet jag måste ha för att trivas i ett arbete? Jag vill ju göra nytta. 

  Nyckeln fanns i att lyfta blicken mot den organisation Compare är, och mot syftet med min tjänstVi arbetar för att öka tillväxten i Värmland, för att på lång sikt öka folkhälsan och för att digitalisering som verktyg ska nå sin fulla potential. Satsningarna vi deltar i är livsviktiga på flera sätt. 

  Compares evenemang syftar till att öka kunskapen och tillgängligheten till digitala möjligheter – för alla. Vi skapar mötesplatser. Digitaliseringen är ett verktyg i att höja människors livskvalitet och genom DigitalWell Arena vill vi rädda livet på framtiden. För att vi vill, för att vi kan och för att vi måste. 

  Eventkoordinator må låta som ett låtsasjobb som inte behövs, men med denna bakgrund är sanningen att jag känner minst lika stor meningsfullhet nu, som jag gjorde på djursjukhuset. Även om jag kan sakna adrenalinkickarna ibland. 

  eu_fond_logo

  EUROPEISKA UNIONEN – EUROPEISKA REGIONALA UTVECKLINGSFONDEN

  Det regionala projektet DigitalWell finansieras av Europeiska Unionen – Europiska regionala utvecklingsfonden. Syftet med DigitalWell är att vi tillsammans ska utveckla digitala lösningar för behov inom välfärden med användarens egenförmåga i fokus.