SEARCH
  Stäng den här sökrutan.

  Compare-lunch: Emerging tech

  Vad händer inom den norska och svenska startup-scenen?

  Vilken teknik har störst framtidspotential just nu och vad skiljer den norska startup-scenen från den svenska? Vad ska man tänka på när man vill locka investerare till sin startup eller för att skala upp sin befintliga verksamhet? Träffa David Holm Glad, Company Builder, på norsk-svenska Xplorico på den här digitala Compare-lunchen som sänds från Scaaler IoT Labs i Arvika!

  Startups utgör en viktig del av Värmlands framtida företagare och startupvärlden kan onekligen vara utmanande att ta sig igenom – särskilt när det gäller osäkra och nydanande framtidsmarknader med ny teknik.

   På denna digitala Compare-lunch pratar David Holm Glad, partner och Company Builder på Xplorico, om Emerging Tech – kommande framtidstekniker – och läget i den svenska och norska startup-scenen just nu.

  David hjälper organisationer framåt och genom transformationsprocesser både vad gäller IT-struktur och inom management. Han är en uppskattad talare och har stor erfarenhet av tech-startups samt internationell strategi. David ger en bild av hur startup-världen ser ut i Sverige och Norge just nu, och delar med sig av sina bästa tips. Han har dessutom bjudit in ett gäng gäster, för att ge sin syn på saken.

  Vilka nya möjligheter kan man ana framöver?

  GÄSTER

  Trond Riiber Knudsen, en av Norges mest profilerade tech investor som nu blivit utnämnd
  av norska statsministern att representera
  startup-sidan i en ny strategi för hur man ska
  arbeta post-corona.
  Tina Nordlander, specialrådgivare och country manager på Innovasjon Norges Stockholmskontor
  som arbetar mycket inom AI gränsöverskridande.
  Tina har också erfarenhet inom bland annat
  affärsutveckling och strategiarbete.
  Steinar Svalesen, författare av Norwegian
  Disruptive Tech Eco-System, har över 25 års
  erfarenhet av mobila och digitala affärer.
  Dessutom har han stor erfarenhet av management
  och affärsutveckling.


  Ta del av en inspirerande och framtidsinriktad digital Compare-lunch där nya möjligheter kommer att bubbla!

  Under lunchen kan du ställa dina frågor direkt till David och gästerna.

  Efteråt finns möjlighet, för den som har ett startup eller scaleup, att boka tid med David för att presentera sin idé eller sitt företag för att titta på möjligheterna.

  XPLORICO

  Xplorico är ett Oslobaserat investmentbolag som investerar i start up- och scale up-bolag inom emerging tech. De agerar som affärsutvecklare inom den senaste digitala tekniken. Xplorico arrangerar också Norges största events inom framtidsinriktad tech, t.ex. AI och Big data samt driver norska investerarnätverket IBC, som inkluderar över 150 investerare.

  Xplorico är medgrundare till Scaaler IOT Labs i Arvika och fortsätter nu kika på vilka möjligheter de ser i Värmland, och hur man på nya sätt kan arbeta gränsöverskridande.

  FÖR VEM

  För alla som är intresserade av nätverkande och aktuella ämnen kring digitalisering, denna gång med särskilt fokus på affärsutveckling, startups och framtidstekniker.

  NÄR

  Fredag 8 maj kl. 12-13. Online via Zoom.

  PROGRAM

  • Compare hälsar välkomna
  • David Holm-Glad: Tech-up ekosystemet i Norge och dess skillnader mot Sverige.
  • Virtual couchtalk: David med gäster diskuterar med fokus på tiden efter Corona och hur ekosystemet kommer bli påverkat framöver.
  • Q&A från publiken

  VAR

  Digitalt deltagande, en länk mailas ut till alla anmälda samma dag. Sändningen sänds från Scaaler IoT Labs i Arvika.

  KOSTNAD

  Träffen är kostnadsfri.

  Vi ser fram emot att träffa er i det digitala!

  Varmt välkomna

  COMPARE-LUNCH

  En öppen mötesplats för alla som är intresserade av nätverkande och aktuella ämnen kring digital utveckling och innovation. Fokus är nätverkande, workshops och inspiration. Tanken är att du ska få med dig en ny kontakt eller en ny tankeställare efter varje lunch. Läs mer på Compares webb.

  eu_fond_logo

  EUROPEISKA UNIONEN – EUROPEISKA REGIONALA UTVECKLINGSFONDEN

  Det regionala projektet DigitalWell finansieras av Europeiska Unionen – Europiska regionala utvecklingsfonden. Syftet med DigitalWell är att vi tillsammans ska utveckla digitala lösningar för behov inom välfärden med användarens egenförmåga i fokus.